La professora Domingo publica un article científic sobre educació superior des de la perspectiva ‘do it yourself’

18/03/19
Comparteix aquesta informació

La recerca s’ha publicat en la revista científica Educació XX1.

La professora Maria Domingo ha publicat a la revista científica Educació XX1, editada per la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED), un article titulat “Transforming the teaching and learning culture in higher education from a DIY perspective”.

En l’article es destaca la transformació de les pràctiques d’aprenentatge i dels rols del professorat i l’alumnat. “Concretament, hem aconseguit fomentar una actitud proactiva en docents i estudiants pel que fa a la regulació de l’aprenentatge i variar el rol dels estudiants”, afirma Domingo. 

L’article neix arran del projecte europeu Do it Yourself in Education, dut a terme en centres d’educació primària, secundària i superior d’Espanya, Finlàndia i la República Txeca. Aquest projecte té l’objectiu d’incorporar, a les institucions implicades, modalitats d’aprendre relacionades amb la cultura Do It Yourself, i fomentar la creativitat, la col·laboració, l’autoregulació, l’autoria i la compartició i l’ús crític de tecnologies digitals. 

La revista Educació XX1 contribueix a la difusió de la recerca educativa. En aquest sentit, dona prioritat a publicar sobre l’educació superior, les bones pràctiques en intervenció educativa en l’educació superior i la qualitat i innovació en la formació del professorat