Vés al contingut

Universitat Internacional de Catalunya

Treball Final de Màster

Treball Final de Màster
15
12154
1
Anual
TF
Llengua d'impartició principal: castellà

Altres llengües d'impartició: català

Professorat


L'alumne pot contactar per a qualsevol dubte i/o entrevista amb coordinació del TFM:

Dra. Caritat Bagur Calafat (cbagur@uic.es)

Presentació

El treball fi de màster comporta poder dissenyar, planificar i aplicar la intervenció en fisioteràpia pediàtrica més eficient utilitzant l’evidència científica. Les competències que es van adquirint al màster, juntament amb la formulació de preguntes permet defensar la intervenció en fisioteràpia pediàtrica amb arguments i justificacions de forma clara. Això implica la integració dels continguts rebuts que es plasma en la realització d’un projecte d’investigació.

Requisits previs

Per poder defensar el treball final de màster és requisit indispensable haver cursat la resta d’assignatures d’aquest. 

Objectius

OBJECTIUS

  1. Demostrar capacitat per integrar els resultats de l’aprenentatge adquirits amb la realització d’un projecte d’investigació.
  2. Adquirir habilitat al plantejament de temes, problemes, tècniques de recol·lecció i anàlisi de dades.
  3. Conèixer i identificar diversos estudis del mateix tipus i amb un objectiu comú, seguint una metodologia específica per saber combinar els resultats dels estudis i obtenir paràmetres de mesura globals mitjançant un conjunt de tècniques estadístiques.
  4. Ser capaç de realitzar un treball d’investigació amb la utilització de recursos metodològics per a l’ensenyament-aprenentatge de la fisioteràpia en pediatria sota els criteris de la Fisioteràpia Basada en l’evidència.

Competències/Resultats d’aprenentatge de la titulació

Competències bàsiques i generals

CB6 - Posseir i comprendre coneixements que aportin una base o oportunitat de ser originals al desenvolupament i/o aplicació d’idees, sovint en un context d’investigació.

CB7 - Que els estudiants sàpiguen aplicar els coneixements adquirits i la seva capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seva àrea d’estudi.

CB8 - Que els estudiants siguin capaços d’integrar coneixements i enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d’una informació que, sent incompleta o limitada, incloïa reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l’aplicació dels seus coneixements i judicis.

CB9 - Que els estudiants sàpiguen comunicar les seves conclusions, els coneixements i les raons que les sustenten a mitjans públics especialitzats i no especialitzats d’una manera clara i sense ambigüitats.

CB10 - Que els estudiants posseeixin les habilitats d’aprenentatge que els permeti continuar estudiant de manera que haurà de ser en gran mesura autodirigida o autònoma.

CG1 - Capacitat de treballar en un equip multidisciplinari i/o interdisciplinari alhora que de forma autònoma i amb iniciativa per la resolució de conflictes o problemes entre les diferents perspectives professionals.

CG4 - Habilitat per planejar i gestionar eficaçment el temps propi i les activitats amb la finalitat d’assegurar una organització eficient i una capacitat d’adaptació òptima enfront dels imprevistos.

Competències transversals

CT3 - Comunicar tant de forma oral com escrita amb terminologia científica correcta dins de cadascuna de les especialitzacions de la fisioteràpia i ciències de la salut, en un context nacional i internacional.

CT4 - Utilitzar les tecnologies de la informació i la comunicació de forma eficaç per assegurar una actualització professional permanent i una actuació basada en l’evidència científica.

Competències específiques

CE3 - Dissenyar, planificar i aplicar la intervenció en fisioteràpia pediàtrica més eficient; controlar i avaluar les respostes, utilitzant l’evidència científica.

CE7 - Tenir la capacitat d’ampliar i posar al dia els coneixements sobre desenvolupament, aprenentatge i control de moviment del nen, així com de les patologies, processos diagnòstics i estratègies terapèutiques, exposats per la comunitat científica.

CE8 - Ser capaç de defensar la intervenció en fisioteràpia pediàtrica amb arguments i justificacions de forma clara, precisa i apropiada al context i valorar les aportacions d’altres persones.

Resultats d’aprenentatge de l’assignatura

L’alumne:

  • Integra tots els resultats de l’aprenentatge adquirits amb la realització d’aquest màster.
  •  Que realitza un Projecte d’Investigació, és capaç de plantejar un pla de treball: tema, problemes, tècniques de recol·lecció i anàlisi de dades.
  •  Que realitza una Revisió Sistemàtica, identifica sistemàticament i avalua diversos estudis del mateix tipus i amb un objectiu comú, seguint una metodologia específica; i sap combinar els resultats dels estudis per obtenir paràmetres de mesura globals mitjançant un conjunt de tècniques estadístiques.
  • Que elabora una Guia de Pràctica Clínica, és capaç de confeccionar unes directrius de manera sistemàtica i seguint els procediments de la Fisioteràpia Basada en l’Evidència.
  • Realitza i presenta els resultats d’un treball d’investigació original o realitza i presenta un projecte docent al que argumenta l’utilització de recursos metodològics per a l’ensenyament-aprenentatge de la fisioteràpia sota els criteris de la Fisioteràpia Basada en l’evidència.

Continguts

No s’estableixen continguts específics per a aquesta matèria, ja que es tracta d’una tasca d’integració dels continguts desenvolupats durant el Máster.

Si la realització del projecte d’investigació, la revisió sistemàtica, la Guia de Pràctica Clínica o la Tesina de Màster porten a la necessitat d’ampliar coneixements, el contracte d’autoaprenentatge serà el marc formatiu mitjançant el qual l’alumne desenvoluparà la seva capacitat d’autonomia en aquest procés.

Metodologia i activitats formatives

Modalitat semipresencial (blended)



Metodologia docent

▪          AOP - Aprenentatge orientat a projectes

▪          CA - Contracte d’aprenentatge

Activitats formatives

 

Hores

Presencialitat (%)

S - Seminaris

5

100%

T - Tutories

25

100%

AAP - Activitats d’autoaprenentatge

105

0%

EI - Estudi independent de l’alumne

240

0%

Les metodologíes docents y les activitats formatives seran les mateixes que en la modalidad presencial, però les tutories i seminaris es podran realitzar de forma virtual

Sistemes i criteris d'avaluació

Modalitat semipresencial (blended)



El sistema d’avaluació tindrà un component formatiu que consistirà en la realització d’un dossier en el que l’estudiant reunirà les evidències del seu aprenentatge i millora i els documents de devolució del tutor-director en el seguiment virtual i personal.  Aquesta avaluació obeeix a la finalitat d’establir un filtre per part del tutor, previ a la presentació del treball, i suposarà un 30% de la nota final del Treball de fi de Màster.

Els treballs seran avaluats per un tribunal universitari, tal com indica el REAL DECRETO 1393/2007, de 29 d’octubre, pel que s’estableix l’ordenació dels ensenyaments universitaris oficials. La presentaicó i defensa del Treball de fi de Màster davant del tribunal es podrà realitzar de forma virtual. La valoració que el tribunal realitzi del treball i la seva presentació suposarà el 70% de la nota del Treball de fi de Màster.

L’alumne haurà de superar amb una nota superior a 6 l’avaluació dels tutors per tal de poder presentar i defensar el TFM davant del tribunal.

El tribunal serà designat per la Comissió Científica del Màster.  És funció d’aquesta comissió, entre altres, avaluar i fer pública la relació dels treballs finals de màster acceptats per a la defensa, tribunals, dates, horaris i lloc d’aquestes.