Vés al contingut

Universitat Internacional de Catalunya

Experimental Lab II

Experimental Lab II
6
15743
1
Segon semestre
OB
Llengua d'impartició principal: anglès

Altres llengües d'impartició: català, castellà,

Professorat

Presentació

L'ús de tècniques experimentals avançades en el desenvolupament de productes cosmètics és fonamental per garantir la seva seguretat, eficàcia i innovació. En aquest curs, els estudiants aplicaran els coneixements adquirits en cursos anteriors per crear, formular i avaluar cosmètics utilitzant metodologies científiques d'avantguarda. Aquestes metodologies inclouen l'enginyeria genètica, els biomaterials i l'ús de nanopartícules. Es farà un èmfasi especial en la caracterització de les propietats dels productes cosmètics, com la seva estabilitat i efectivitat, amb l'objectiu de millorar els processos de formulació i optimitzar els resultats segons les necessitats del mercat i la salut dels usuaris.

Objectius

  • Expressió de proteïnes en cèl·lules humanes utilitzant plàsmids.
  • Extracció i quantificació de proteïnes.
  • Fabricació de micropartícules de sílice.
  • Fabricació de perles d'alginat.
  • Fabricació d'hidrogels a partir de diferents materials.
  • Desenvolupament de dues fórmules cosmètiques.
  • Aprendre el funcionament de les cèl·lules de Franz.
  • Aprendre a analitzar els diferents resultats que poden proporcionar les cèl·lules de Franz.

Competències/Resultats d’aprenentatge de la titulació

CE3 Tenir la capacitat de comprendre i utilitzar metodologies, noves tecnologies i eines de bioenginyeria en la investigació, desenvolupament i fabricació de productes cosmètics.


CE4 Adquirir les habilitats essencials per treballar en el sector de fabricació de cosmètics, incloent-hi el coneixement dels processos de producció i el control de qualitat en la indústria cosmètica.


CE6 Integrar els fonaments de la ciència i tecnologia de materials, nanotecnologia i impressió 3D per a la seva aplicació en cosmètica moderna, a més de saber aplicar eines d'intel·ligència artificial per al disseny de nous productes cosmètics.


CE7 Aplicar metodologies de bioenginyeria per produir sistemes innovadors de lliurament d'ingredients per a l'ús en cosmètics.


CE8 Posseir conceptes bàsics sobre l'aplicació de la microbiologia en la formulació i conservació de productes cosmètics, així com l'ús de l'enginyeria genètica aplicada a la producció d'ingredients innovadors en cosmètics.

Resultats d’aprenentatge de l’assignatura

RA2 Comprendre i utilitzar eines de bioenginyeria, com la impressió 3D, intel·ligència artificial o l'ús de materials, per a la innovació en la investigació, desenvolupament i fabricació de productes cosmètics.


RA4 Assessorar i participar en la realització de proves de qualitat, eficàcia i seguretat de productes cosmètics.


RA5 Pensar i actuar de manera crítica i responsable durant la investigació, desenvolupament i fabricació de productes cosmètics, tenint en compte qüestions ètiques que sorgeixen en el món de la cosmètica.


RA7 Ser independent en la realització de projectes d'investigació i desenvolupament de productes cosmètics innovadors utilitzant noves tecnologies de Bioenginyeria.

Continguts

  • Expressió de proteïnes en cèl·lules de mamífers
  • Micropartícules
  • Extracció i purificació de proteïnes
  • Hidrogels
  • Cèl·lules de Franz

Metodologia i activitats formatives

Modalitat totalment presencial a l'aula



Modalitat completament presencial a l'aula. Durant les sessions pràctiques, els estudiants han de portar un quadern de laboratori, on registrin meticulosament tots els càlculs, dades, notes, resultats, conclusions i discussions. Aquest quadern serveix com a registre integral del seu treball i és essencial per avaluar el seu progrés i comprensió.

A més, el professor pot utilitzar ocasionalment la plataforma Moodle per proporcionar recursos complementaris, com formularis, exercicis i materials multimèdia, que els estudiants han de completar per finalitzar amb èxit el curs.

La relació entre els crèdits ECTS i la càrrega de treball en hores depèn de les diferents metodologies utilitzades. Cada crèdit teòric ECTS té 10 hores de presència del professor a l'aula. Les hores restants, fins a un total de 25, corresponen a la càrrega de treball dirigida i autònoma de l'estudiant. Aquesta càrrega de treball final pot dur-se a terme a través d'activitats autònomes, treball en grup que es presentarà i defensarà a classe, o estudi individual necessari per assolir els objectius d'aprenentatge de les diferents assignatures.

Sistemes i criteris d'avaluació

Modalitat totalment presencial a l'aula



  • Comportament, Proactivitat i Habilitats Pràctiques: 15%
  • Quadern de Laboratori: 25%
  • Examen Final: 60%

Es requereix una puntuació mínima de 5.0 a l'examen final per poder fer la mitjana amb altres components i obtenir la qualificació final del curs. Per aprovar el curs, els estudiants han d'aconseguir una qualificació final d'almenys 5.0.

L'assistència a les sessions de laboratori és obligatòria i es verificarà a l'inici de cada sessió. Els estudiants han de mantenir una taxa d'assistència superior al 95% per aprovar. Les arribades tardanes, definides com aquelles de més de 10 minuts, es penalitzaran. Qualsevol absència ha de justificar-se adequadament, i s'espera que els estudiants completin totes les tasques, independentment de l'assistència.

Consideracions Importants:
El plagi, la còpia o qualsevol altra acció considerada com a trampes resultarà en un zero en aquesta secció d'avaluació. Si es produeix en els exàmens, resultarà en la suspensió immediata del curs. No s'accepten canvis en el calendari, dates d'exàmens o sistema d'avaluació.