- Més vistos
- Darrera visualització
Conferència “Música pràctica, música viva”
La Facultat d’Humanitats acull, el pròxim 27 de novembre de 17 a 19 h, la conferència “Música pràctica, música viva”, a càrrec de Joan Magrané, compositor, i de Víctor García de Gomar, director artístic del Gran Teatre del Liceu. La ponència vol aprofundir en dues activitats vinculades amb la professió i donar pautes per entendre en què consisteix el treball d’un compositor musical i la labor de direcció artística d’un gran equipament cultural.
Joan Magrané Figuera té una extensa formació musical, ha estudiat en institucions com l’Escola Superior de Música de Catalunya, la Kunst Universität de Graz i al Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de París. El seu catàleg inclou música de cambra, per a conjunt instrumental, per a orquestra simfònica i per a instruments solistes. Les seves obres han estat interpretades arreu d’Europa per conjunts instrumentals i solistes com l’Ensemble Intercontemporain, BBC Scottish Symphony Orchestra, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’Orquesta de la RTVE, els Neue Vocalsolisten, entre d’altres. El 2019 va estrenar al Festival de Peralada l’òpera “Diàlegs de Tirant e Carmesina”.
Víctor García de Gomar és el nou director artístic del Gran Teatre del Liceu des de gener de 2019. Ha cursat estudis de Dret, el postgrau en Direcció i Gestió d’Institucions, Empreses i Plataformes Culturals de la Universitat Pompeu Fabra, així com altres programes de gestió a l’IESE i la Kellogg School of Management de Chicago. Alhora, destaca la seva formació superior en cant i piano al Conservatori del Liceu i la seva participació a l’Orfeó Català i en produccions semiprofessionals operístiques. Ha escrit el llibre Y tú, ¿qué escuchas?”, de l’editorial Huygens, i ha estat copresentador a l’emissora Catalunya Música d’un programa amb el mateix nom (“I tu, què escoltes?”). Abans del Palau, va ser director del Festival Nits de Clàssica a Girona i programador musical a l’Auditori Palau de Congressos de Barcelona i director del Festival de Músiques Religioses i del Món.
Aquesta conferència s’emmarca en l’assignatura Música com a Fenomen Social, que imparteix el professor Àlex Robles Fitó, i estarà oberta a tota la comunitat universitària.