19
Juliol
10:00

Curs: «Anàlisi Qualitativa Comparativa utilitzant STATA i fsQCA»

Formulari d'inscripció

L’anàlisi comparativa qualitativa (QCA) complementa l’anàlisi quantitativa tradicional, i permet realitzar l’anàlisi de configuracions causals, és a dir, determinar quin o quins conjunt(s) de factors originen o expliquen un determinat fenomen. La solució al problema no necessàriament ha de ser única. Aquesta característica de necessitat però no suficiència fa que la QCA sigui una metodologia d’investigació atractiva ja que ofereix un enfocament innovador.

Basada en tècniques lògiques com l’àlgebra booleana, taules de veritat i mètodes de minimització lògica, la QCA resulta una metodologia especialment atractiva en els casos en què les relacions entre constructes són complexes. Tot i que l’anàlisi de regressió múltiple és eficaç en la identificació de les relacions simètriques entre constructes, les relacions no són sempre simètriques. Al contrari, en el camp de les ciències socials aquestes relacions acostumen a ser complexes, motiu pel qual es requereix de mètodes analítics alternatius. La QCA presenta també l’avantatge que es  pot utilitzar tant en mostres grans com petites.

En els darrers anys aquesta metodologia ha anat guanyant adeptes i a dia d’avui es presenta com un mètode mixt que ajuda a comprendre més bé el fenomen objecte d’estudi, tenint en compte totes les seves dimensions i complexitat.

El curs està adreçat a personal investigador i doctorands en el camp de les ciències socials. L’objectiu és el de familiaritzar els participants amb els conceptes bàsics de la QCA. El programari que s’utilitzarà és STATA i fs/QCA.

Horari: de 10.00 a 14.00 h
Lloc: B 501 | Campus Barcelona 
Preu: gratuït
Organitza: Facultat de Ciències Econòmiques i Socials
Imparteix: Dra. Jasmina Berbegal