- Més vistos
- Darrera visualització
El cèlebre arquitecte xilè Smiljan Radic a Foros 2016
El cicle Foros 2016 “Origen” de la School of Architecture de UIC Barcelona culmina el dilluns 9 de maig amb una conferència del reconegut arquitecte Smiljan Radic, exponent de l’arquitectura contemporània i de la generació daurada de l’arquitectura xilena.
El proper dilluns 9 de maig, amb la ponència del cèlebre arquitecte xilè Smiljan Radic, culminarà Foros 2016 “Origen”, cicle de conferències d’arquitectura obertes al públic organitzat per la School of Architecture de UIC Barcelona. Amb l’evocador títol “Bestiario”, Smiljan Radic exposarà la singular i relaxada aproximació a l’estil, llenguatge i mètode arquitectònic que promulga i que ha posicionat la seva obra com a exponent de l’arquitectura contemporània.
Per a Radic, el terme ‘bestiari’ fa referència a una família de projectes on s’il·lustren moments que altres anomenen arquitectura, premissa sobre la qual versarà la seva conferència a la School of Architecture; un recorregut per les idees generadores de les seves obres, els efectes que produeixen en el seu entorn i la seva relació amb el món circumdant. Per a l’arquitecte xilè tot bon edifici és la il·lustració d’una convicció momentània que és capaç de civilitzar el seu entorn.
Smiljan Radic pertany a l’anomenada generació daurada xilena que, juntament amb noms com Mathias Klotz, Cecilia Puga i Alejandro Aravena, comença a donar-se a conèixer als anys noranta, amb l’obertura de Xile al món i a la democràcia, la invitació a participar a la Biennal de Venècia i el paper destacat del país al Congrés de la Unió Internacional d’Arquitectes de Barcelona l’any 1996. Radic obre el seu despatx el 1995 a Xile, després de cursar estudis de postgrau a l’Istituto Universitario di Architettura di Venezia i guanyar el concurs per a la plaça d’Iraklio a Creta. El 2001, rep del Colegio de Arquitectos de Chile el premi al millor arquitecte xilè menor de 35 anys pel seu projecte per al barri cívic de Concepción i, el 2009, ingressa com a membre honorari de l’American Institute of Architects. La seva obra s’ha exposat en galeries de prestigi com el Museu d’Art Contemporani d’Hiroshima o la Galeria Ma Tokio.