04
Novembre
14:30

Humanisme avançat per a un desenvolupament ètic de la intel·ligència artificial

En línia

Des dels postulats transhumanistes, posthumanistes i ecomodernistes s’està proposant i desenvolupant un model d’interacció entre la intel·ligència vital i la intel·ligència artificial basat en la hibridació humà-màquina i naturalesa-tecnologia. Serem capaços d’orientar de manera conscient, a través de principis ètics universals, aquesta nova etapa en l’evolució de la humanitat i de la biosfera? Aquesta evolució ens condueix a un nou nivell noosfèric?

El conferenciant, que ha analitzat en profunditat aquestes noves tendències de pensament que tenen gran influència en el desenvolupament i l’aplicació de les tecnologies exponencials emergents, en la interpretació dels drets humans (clàssics i nous), i en la configuració de la governança mundial, analitzarà aquestes qüestions, proposant un desenvolupament integral de la persona en totes les seves dimensions, incloent aquesta nova interacció/integració amb les tecnologies exponencials, així com aprofundint en els sistemes democràtics davant dels totalitarismes biopolítics emergents i avançant en una ecologia integral (humana i natural) que a través de la intel·ligència vital lideri el desenvolupament de la intel·ligència artificial.

Perfil del conferenciant:

Albert Cortina és advocat, urbanista i assagista. Té un màster en Estudis Regionals, Urbans i Metropolitans. És director de l’Estudi DTUM i consultor en ordenació sostenible i intel·ligent de la ciutat, el territori i el paisatge. Impulsa un humanisme avançat per a una societat en què les biotecnologies exponencials estiguin al servei de les persones, de les xarxes de vida i del bé comú. Docent, investigador i autor de diverses publicacions relacionades amb aquestes matèries. Ha col·laborat en el Pla Nacional de Valors de la Generalitat de Catalunya i ha estat membre de la Junta Directiva de la Societat Catalana d’Ordenació del Territori (SCOT), filial de l’Institut d’Estudis Catalans.

Perfil del moderador:

La sessió estarà moderada pel Dr. Gabriel Fernández Borsot, director de l’Observatori de la Intel·ligència Artificial i les Noves Tecnologies (OIANT) i professor de la Facultat d’Humanitats de UIC Barcelona.

Pots assistir virtualment a la conferència fent clic aquí.