01
Febrer
19:00

Neuroarquitectura: ciència i arquitectura es donen la mà a Foros 2016 “Origen”

School of Architecture de UIC Barcelona Aula Magna – C/ Immaculada, 22, Barcelona

Els científics Christoph Hölscher i Victor Schinazi, convidats per la School of Architecture en col·laboració amb Archiimpact, inauguren Foros 2016 “Origen”. En la seva ponència, “Wayfinding - Spatial Cognition in Architectural Design” exposaran com la ciència cognitiva i la psicologia ambiental poden ajudar els arquitectes a millorar la mobilitat als seus edificis.

Christoph Hölscher, director de la Càtedra Cognitiva de l’ETH Zürich, que juntament amb Victor Schinazi ha analitzat, en els seus estudis sobre la percepció de l’espai, edificis tan emblemàtics com la biblioteca de Seattle de Rem Koolhas (OMA), és considerat un dels experts europeus més respectats a l’hora d’aplicar els seus coneixements sobre aquesta branca de la ciència en l’àmbit de l’arquitectura.

El proper dilluns 1 de febrer, els científics suïssos Christoph Hölscher i Victor Schinazi inauguraran Foros 2016, cicle de conferències d’arquitectura obertes al públic, que sota el títol “Origen” organitza la School of Architecture de UIC Barcelona. Per a aquesta ponència inaugural l’escola ha comptat amb la col·laboració de la plataforma de coneixement Archiimpact.

Christoph Hölsher, director de la Càtedra Cognitiva de l’ETH Zürich, i Victor Schinazi mostraran a través dels seus treballs de recerca la reacció del cervell humà davant dels diferents entorns i com aquest és capaç d’orientar-se i trobar el camí en un determinat espai. Entre altres projectes, presentaran les reflexions sobre l’anàlisi referent a la Seattle Center Public Library d’OMA, que mostra que el disseny de l’espai provoca diferents reaccions neuronals que determinen la mobilitat de les persones.

La neuroarquitectura és un camp incipient que uneix la ciència cognitiva, la psicologia ambiental i l’arquitectura. Hölsher, un dels pocs investigadors dedicats a aquesta disciplina, és reconegut per la seva prolífica trajectòria. Des de l’any 2012 és membre de la junta de govern del Cognitive Science Society i investigador honorífic a la Bartlett School of Architecture de Londres, i des del 2013, professor de la Càtedra de Ciència Cognitiva de l’ETH Zürich.

Formulari d´inscripció