10
Novembre
10:00

Ponència: “Bones pràctiques en accessibilitat i ajustaments raonables: El cas de Barcelona”

COAC, Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya

Dijous vinent, 10 de novembre, Enrique Rovira-Beleta participarà en la trobada titulada “Bones pràctiques en accessibilitat i ajustaments raonables: El cas de Barcelona”, que tindrà lloc al COAC, Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya. Aquesta jornada s’inscriu en el marc del Congrés d’Arquitectura 2016 i té com a objectiu analitzar i aprofundir en les bones pràctiques en accessibilitat, prenent com a exemple el cas de Barcelona.

L’accessibilitat en els entorns i serveis garanteix la igualtat d’oportunitats i la no discriminació de les persones amb discapacitat en el desenvolupament de les activitats de la vida quotidiana. L’accessibilitat respon a una qüestió de drets fonamentals. La seva aplicació pràctica evidencia una realitat: el benefici compartit pel conjunt de la ciutadania.

Enrique Rovira-Beleta parlarà sobre la seva experiència en els Jocs Olímpics de Barcelona 92 i el Fòrum de les Cultures 2004, així com de l’assessorament en les normatives d’accessibilitat vigents. També exposarà la seva experiència com a professor en els cursos de formació de la School of Architecture de UIC Barcelona de l’assignatura obligatòria Accessibilitat i la revisió dels treballs de final de carrera pel que fa a accessibilitat. A més a més, explicarà la seva experiència com a director del Postgrau en Accessibilitat i Disseny per a Tothom, que és un referent d’àmbit estatal perquè és l’única escola d’arquitectura a Espanya, i una de les poques del món, que té assignatura obligatòria en accessibilitat i postgrau interactiu en la seva versió en línia.

A continuació, Albert Vila, director de l’empresa “Válida sin barreras”, especialista en solucions salvaescales i supressió de barreres arquitectòniques, parlarà sobre l’accessibilitat en habitatges, comunitats, locals, edificis públics i privats. Analitzarà casos reals d’especial dificultat i les seves posteriors solucions, com ara el de la Universitat Complutense de Madrid.

Finalment, Guillermo Hurtado, tècnic en accessibilitat de l’institut Municipal de Persones amb Discapacitat-IMD de l’Ajuntament de Barcelona, exposarà exemples de bones pràctiques realitzats a la ciutat de Barcelona, a la via pública, en el transport i en edificis emblemàtics com el Centre Cultural del Born.

La sessió finalitzarà amb un torn de preguntes del públic.