09
Juliol
12:00

Videconferència | Intel·ligència artificial i biorevolució després de la COVID-19

UIC Barcelona School of Architecture

El proper 9 de juliol, a partir de les 12 h, el professor Josep Muntañola oferirà una videoconferència oberta al públic titulada “Intel·ligència artificial i biorevolució després de la COVID-19”. En la xerrada, aportarà una introducció a la denominada Critical Theory Line, inclosa en el Master’s Degree in Artificial Intelligence for Architecture & Design, del qual exerceix de codirector juntament amb els professors Ana Cocho i Diego Navarro.

El programa acadèmic abordarà el nucli de les pràctiques de disseny en el denominat món post-biorevolució. “En aquest nou món, les dimensions biològiques estan estretament relacionades amb les nostres històries socials i culturals i les noves relacions només es poden analitzar mitjançant simulacions per computadores. Tal com Lewis Mumford fa cent anys —i avui, Karl Friston— van descriure, aquesta simulació per computadores no és una cosa senzilla de fer, ja que implica una profunda comprensió d'una dimensió cognitiva ontològica i subjectiva, així com de la història cultural i social per poder entendre-la de manera completa. Mentrestant, el disseny està just al centre de tots aquests debats”, explica el professor.

Josep Muntañola és professor titular de l’Escola d’Arquitectura de Barcelona a la Universitat Politècnica de Catalunya i membre de la Comissió per al Programa de Doctorat en Arquitectura de UIC Barcelona School of Architecture. És el director del Grup de Recerca GIRES i de l’ARQUITECTONICS NETWORK: MIND LAND AND SOCIETY (www.arquitectonics.com). Autor de llibres i articles sobre teories i pràctiques d'arquitectura i planificació exerceix, a més a més, com a president de l'Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

Idioma: Anglès