25
Març
11:00

«Viu la riera!»: Bicicletada, tallers i jocs per millorar la riera de Caldes i el seu entorn

Palau-solità i Plegamans acull aquest dissabte, 25 de març, diverses activitats lúdiques pera a tota mena de públics. L’objectiu és conèixer l’opinió de la ciutadania respecte a les millores que voldria al tram palauenc de la riera de Caldes i el seu entorn. Es volen recollir propostes en múltiples camps, com la mobilitat a peu i en bicicleta, la renaturalització, les zones d’esbarjo, els equipaments.

S’han preparat tallers i jocs perquè tothom digui la seva alhora que passa una bona estona. Es podrà participar en les següents activitats:

    • Riera sobre rodes A les 11.00h, davant l’Escola Can Cladellas. Veniu en família amb les vostres bicicletes per gaudir de la riera sobre rodes.
    • Biciruta: obrint pistes, creant riera De 10.00 a 14.00h, davant l’Espai Jove l’Escorxador. Participa a la gimcana en bicicleta i proposa millores pels carrils bici vora la riera.
    • Com imagines la riera? De 10.00 a 14.00h, davant l’Skatepark (c. M. Aurèlia Capmany). Joc de taula a l’aire lliure per crear el teu propi paisatge de la riera.
    • Mural d’opinions De 10.00 a 14.00h, davant l’Espai Jove l’Escorxador. Mapeig participat d’activitats i percepcions sobre la riera.

Aquesta jornada s’emmarca dins el projecte ‘Viu la riera!’, que vol fomentar la participació ciutadana en la rehabilitació i millora dels rius i rieres. En la fase actual, es recullen opinions de la ciutadania dels municipis que travessa la riera de Caldes, com Palau-solità i Plegamans. Més endavant s’obriran els períodes de decisió i disseny. El passat 20 de novembre es va fer una caminada i gimcana fotogràfica per donar a conèixer aquest projecte.

‘Viu la riera!’ és un projecte impulsat pel grup de recerca RIL de la School Architecture de la UIC Barcelona i l’IMA de la Universitat de Girona. Compta amb el suport de RecerCaixa, un programa impulsat per l’Obra Social la Caixa amb la col·laboració de l’ACUP (Associació Catalana d’Universitats Públiques) i la FECYT (Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri d’Economia i Competitivitat).

Les activitats de la jornada del 25 de març seran dutes a càrrec per alumnes de l’assignatura ‘Paisatges inclusius’, del grau en Arquitectura de UIC Barcelona.