Doble Grau en ADE + Cooperació, Desenvolupament i Economia Social
Raons per cursar aquest doble grau
- Barcelona
Barcelona és hub mundial de la iniciativa social. De la mà dels millors professionals, el programa ofereix els coneixements necessaris per a desenvolupar habilitats i competències per a treballar i emprendre en el sector de la cooperació, el desenvolupament i l'economia social. - Doble itinerari
El programa conté una estructura flexible que permet triar l'itinerari formatiu de l'alumne: itinerari de Cooperació Internacional o itinerari de Gestió d'Organitzacions d'Impacte Social. - Enfocament pràctic
Et preparem per a adoptar i aplicar les millors praxis en el sector. El programa se centra en oferir experiències reeixides en la direcció i gestió d'entitats i projectes d'impacte. Compta amb una potent opció de pràctiques en les millors entitats del sector. - Perspectiva global
Et mostrarem tot el ventall de possibilitats que existeix en el sector de la cooperació i l'economia social i solidària, així com les seves claus de funcionament: ONGs locals i globals, empreses de missió social, fundacions, iniciatives educatives i sanitàries, cooperatives, centres d'inclusió, associacions cíviques, plataformes d'activisme ciutadà, etc.
Sortides professionals
- ONGs.
- Fundacions.
- Empreses d'economia social.
- Organismes internacionals.
- Administració pública.
- Consultoria al Tercer Sector.
- Cooperatives i empreses d'inclusió laboral.
- Departaments de Responsabilitat Social Corporativa i ESG.
- Think tanks.
- Entitats d'activisme cívic.
- Direcció de projectes d'impacte social.
- Mútues i escoles d'iniciativa social.
Presentació
T'agradaria unir la teva passió i la teva professió? Vols dedicar els teus talents i energies a construir un món més humà, just i sostenible? És possible harmonitzar en les organitzacions el valor econòmic i el valor social? Quines són les claus perquè una iniciativa social tingui impacte i perduri en el temps?
En aquest màster comprendràs els fonaments del desenvolupament humà i el funcionament de les diferents organitzacions de cooperació i economia social. Adquiriràs les eines directives, financeres i organitzatives necessàries per a liderar entitats sense ànim de lucre o per a desenvolupar projectes transformadors en el teu actual àmbit professional.
Objectius
L'alumne serà capaç de:
- Analitzar en profunditat les problemàtiques socials del nostre temps i les claus del desenvolupament humà i la transformació social.
- Identificar el marc institucional, jurídic i financer de l'Economia Social i del Tercer Sector a nivell autonòmic, estatal i internacional. Entendre el rol de les institucions de qualitat per a la prosperitat econòmica i el benestar humà.
- Avaluar els reptes i les estratègies locals i globals en els àmbits dels drets humans, la igualtat, la reducció de la pobresa, l'educació de qualitat, el treball digne, l'equitat entre homes i dones, la sostenibilitat climàtica, la inclusió social, la salut universal, les institucions democràtiques o la cooperació per a la pau.
- Diferenciar els diversos tipus d'organitzacions que existeixen en el món de la cooperació i de l'economia solidària. Entendre les seves diferències de naturalesa, funcionament i potencialitats, així com el seu encaix legal i financer.
- Liderar entitats i projectes de missió social usant competències multidisciplinàries de direcció estratègica i organitzacional.
- Aplicar les estratègies de gestió i fundrasing per a garantir la sostenibilitat financera d'una organització sense ànim de lucre.
- Operar en l'entorn complex de la lògica d'interacció entre el sector públic, el privat i el tercer sector.
- Integrar el funcionament de la comunicació institucional en un entorn digital i els modes de creació de comunitat per a enfortir un projecte social.
- Promoure activament projectes d'innovació social i emprenedoria al servei del bé comú.
Metodologia pràctica i innovadora
- Comprendre
- Transformar
- Impactar
Requisits d'admissió
Requisits d'admissió
Criteris d'admissió
Per ser admesos al màster els alumnes han d'haver cursat estudis de grau (segons la estructura europea) o de llicenciatura i han de superar un procés de selecció i de valoració de la seva preparació i el domini de matèries bàsiques relacionades amb el programa.
A més de complir amb els requisits legals d'accés descrits en les vies d'accés, la Comissió d'Admissions valorarà els aspectes següents:
- Les sol·licituds d'admissió a partir de l'adequació de la formació prèvia.
- La nota mitjana de l'expedient dels estudis realitzats.
- La valoració d'altres estudis.
- Els anys d'experiència professional.
Tindran prioritat els candidats amb estudis en les àrees d'enginyeria (preferentment industrial) o gestió empresarial.
Reserva i matrícula
Un cop superat el procés d'admissió, l'alumne ha de fer l'ingrés del 20% del total del preu del postgrau, en concepte de reserva de plaça, després de rebre la carta oficial d'admissió. Un cop formalitzada la matrícula, s'ha d'abonar en un pagament únic el 80% restant.