Master's Degree in Cooperation, Development and Social Economy
Raons per cursar aquest màster
- Barcelona
Barcelona és hub mundial de la iniciativa social. De la mà dels millors professionals, el programa ofereix els coneixements necessaris per a desenvolupar habilitats i competències per a treballar i emprendre en el sector de la cooperació, el desenvolupament i l'economia social. - Doble itinerari
El programa conté una estructura flexible que permet triar l'itinerari formatiu de l'alumne: itinerari de Cooperació Internacional o itinerari de Gestió d'Organitzacions d'Impacte Social. - Enfocament pràctic
Et preparem per a adoptar i aplicar les millors praxis en el sector. El programa se centra en oferir experiències reeixides en la direcció i gestió d'entitats i projectes d'impacte. Compta amb una potent opció de pràctiques en les millors entitats del sector. - Perspectiva global
Et mostrarem tot el ventall de possibilitats que existeix en el sector de la cooperació i l'economia social i solidària, així com les seves claus de funcionament: ONGs locals i globals, empreses de missió social, fundacions, iniciatives educatives i sanitàries, cooperatives, centres d'inclusió, associacions cíviques, plataformes d'activisme ciutadà, etc.
Sortides professionals
- Direcció de projectes d'impacte social.
- Organismes internacionals.
- Departaments de Responsabilitat Social Corporativa i ESG.
- ONGs.
- Fundacions.
- Empreses d'economia social.
- Administració pública.
- Consultoria al Tercer Sector.
- Cooperatives i empreses d'inclusió laboral.
- Think tanks.
- Entitats d'activisme cívic.
- Mútues i escoles d'iniciativa social.
Presentació
T'agradaria unir la teva passió i la teva professió? Vols dedicar els teus talents i energies a construir un món més humà, just i sostenible? És possible harmonitzar en les organitzacions el valor econòmic i el valor social? Quines són les claus perquè una iniciativa social tingui impacte i perduri en el temps?
En aquest màster comprendràs els fonaments del desenvolupament humà i el funcionament de les diferents organitzacions de cooperació i economia social. Adquiriràs les eines directives, financeres i organitzatives necessàries per a liderar entitats sense ànim de lucre o per a desenvolupar projectes transformadors en el teu actual àmbit professional.
Objectius
L'alumne serà capaç de:
- Analitzar en profunditat les problemàtiques socials del nostre temps i les claus del desenvolupament humà i la transformació social.
- Identificar el marc institucional, jurídic i financer de l'Economia Social i del Tercer Sector a nivell autonòmic, estatal i internacional. Entendre el rol de les institucions de qualitat per a la prosperitat econòmica i el benestar humà.
- Avaluar els reptes i les estratègies locals i globals en els àmbits dels drets humans, la igualtat, la reducció de la pobresa, l'educació de qualitat, el treball digne, l'equitat entre homes i dones, la sostenibilitat climàtica, la inclusió social, la salut universal, les institucions democràtiques o la cooperació per a la pau.
- Diferenciar els diversos tipus d'organitzacions que existeixen en el món de la cooperació i de l'economia solidària. Entendre les seves diferències de naturalesa, funcionament i potencialitats, així com el seu encaix legal i financer.
- Liderar entitats i projectes de missió social usant competències multidisciplinàries de direcció estratègica i organitzacional.
- Aplicar les estratègies de gestió i fundrasing per a garantir la sostenibilitat financera d'una organització sense ànim de lucre.
- Operar en l'entorn complex de la lògica d'interacció entre el sector públic, el privat i el tercer sector.
- Integrar el funcionament de la comunicació institucional en un entorn digital i els modes de creació de comunitat per a enfortir un projecte social.
- Promoure activament projectes d'innovació social i emprenedoria al servei del bé comú.
Metodologia pràctica i innovadora
- Comprendre
- Transformar
- Impactar
Acreditació acadèmica
Màster Propi en Cooperació, Desenvolupament i Economia Social per la Universitat Internacional de Catalunya.
Professors
- AYXELA FRIGOLA, Maria
- DE LA VARGA MAS, Octavi
- FERRER MUÑOZ, Josep
- FEU PUIG, Miriam
- GARCIA MAYA, Silvia
- GARCIA TORIGHELLI, Camila
- GONZALEZ MEMBRADO, Mariona
- KHAYO ZEIDAN, Samia Salim
- MAGOMEDOVA, Nina
- MANGIN, Anais
- PHAN THAN TO, Van
- PRATS SALMURRI, Cristina
- PUIGARNAU TORELLO, Margarita
- RAZNIEWSKI, Daniel
- ROIG TIÓ, Enric