Màster de Formació Permanent en Disfunció Craniomandibular, Dolor Orofacial i Medicina Dental del Son
Acreditació acadèmica
- 60 ECTS, Màster de Formació Permanent en Disfunció Craniomandibular,Dolor Orofacial i Medicina Dental del Son
Objectius
Aquest màster pretén proporcionar a l’alumnat un ampli coneixement del diagnòstic i del tractament de la disfunció craniomandibular (DCM) i el dolor orofacial (DO) aplicant les recomanacions i directrius diagnòstiques i terapèutiques de les institucions i societats científiques més rellevants en aquest camp de l’odontologia/medicina, com ara l’American Academy of Orofacial Pain, l’European Academy of Craniomandibular Disorders, la International Headache Society i la International Association for the Study of Pain.
Presentació
La disfunció craniomandibular (DCM) i el dolor orofacial (DO) són molt prevalents en la població general, ja que aquestes síndromes engloben un gran nombre de patologies de l’àrea craniomandibular i cervicoescapular (es pot afirmar que pràcticament el 100% de la població tindrà alguna vegada a la vida dolor orofacial). Dins de la DCM i el DO quedarien englobats com a quadres més rellevants la patologia muscular craniomandibular/cervical i de l’articulació temporomandibular (ATM), les neuropaties/neuràlgies orofacials (principalment trigèmines) i les cefalees primàries (migranya, cefalea tensional, cefalàlgies trigèmines autonòmiques). Actualment a Espanya la formació postgraduada en el camp de la DCM i DO és molt escassa i, en aquest moment, no hi ha cap postgrau universitari (ni tampoc no universitari) presencial i a temps complet en aquesta disciplina de l’odontologia.
A més, és important esmentar que la Universitat Internacional de Catalunya té entre els objectius prioritaris la recerca en totes les àrees del saber. Referent a això el Màster en Disfunció Craniomandibular i Dolor Orofacial té en curs quatre línies principals de recerca:
- Dolor neuropàtic i neurovascular.
- Incidència de factors psicològics en l’aparició de trastorns temporomandibulars.
- Factors de creixement en DCM.
- Medicina oral del son.
Aquestes línies de recerca segueixen les tendències actuals en recerca de les institucions científiques més importants del món en el camp de la DCM i el DO. Per tant, un dels objectius d’aquest màster és estimular la curiositat científica de l’alumnat mitjançant la preparació de treballs de revisió bibliogràfica i l’elaboració i el desenvolupament d’estudis clínics en alguna d’aquestes línies de recerca.
Professors
- AGUILAR MANDRET, Francina
- BAGLIVO DUARTE, Luciana Angeles
- BALLESTEROS ALONSO, Ferran
- BUSQUETS FONT, Esther
- CEDEÑO SALAZAR, Rosario de María
- CIURANS MOLIST, Jordi
- COLET MASEGOSA, Martí
- DANTONY, Flora Loredane
- FELIPE SPADA, Natalia
- FERNÁNDEZ ESQUÍROZ, Borja
- GARCÍA AMORÓS, Edgar
- GINER SOPENA, Álvaro
- MARTÍNEZ MIRAVÉ, Araceli
- MARTOS ALGARRA, Carla
- MASIÀ GRIDILLA, Jordi
- MOYANO MONTERO, Alejandro
- PARELLADA INSA, Ana Maria
- PEÑATE GONZÁLEZ, Lissethe
- PÉREZ-ALARCÓN BARTRAN, Jorge
- RODEJA VAZQUEZ, Mariona
- ROSTA CASTILLA, Stefano
- ROZADILLA SACANELL, Antoni
- RUIZ MAGAZ, Vanessa
- SOLER GOMIS, Enric
- SOTORRA FIGUEROLA, Dídac
- TOMÀS ALIBERAS, Jordi
- VASYLETS, Olena
- VILLELA DANTAS, Ana Paula
Beques i finançament
Beques
Segons el programa escollit, l’alumne podrà consultar totes les beques i els ajuts disponibles. Per a més informació, s’ha de dirigir a l’àrea corresponent.
Finançament
UIC Barcelona manté acords de col·laboració amb diferents entitats bancàries per facilitar el finançament del curs en condicions preferents. Si us plau, reviseu els terminis i les condicions per a l’any acadèmic en curs en el document següent:
Descomptes
5 % de descompte per a membres d’Alumni.