27/06/2014

Acadèmics i crítics televisius debaten sobre la indústria audiovisual en el II Simposi de Ficció Televisiva

El director de la sèrie 'Polseres vermelles', Pau Freixas, l'actor Mikel Iglesias (Ignasi) i Andreu Rifé (Dr. Josep) van clausurar ahir el II Simposi de Ficció Televisiva, centrat en els temes culturals en les sèries de televisió, que va organitzar la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UIC.

Al Simposi, hi van intervenir al llarg del dia crítics televisius com Alberto Rey (El Mundo) o Juan Manuel Freire (El Periódico), així com professors universitaris experts en comunicació que van analitzar en les respectives ponències qüestions com la moral en sèries de televisió, els mites o el futur de la ficció televisiva. Entre d’altres, hi van participar Jorge Carrión (UPF), Anna Tous (UAB), Alberto Nahum (Universitat de Navarra), Ivan Pintor (UPF) i Jorge Martínez Lucena (UAO).

Els actors Mikel Iglesias (Ignasi), Andreu Rifé (Dr. Josep) i el mateix director de la sèrie Polseres Vermelles, Pau Freixas, van conversar sobre aquest fenomen televisiu i social en l’acte de cloenda del Simposi en una taula rodona moderada per la coordinadora de producció de la sèrie i professora de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UIC, Sònia Martínez.

La directora del Simposi, la professora Raquel Crisóstomo, va destacar que la jornada es va organitzar amb la intenció d’“aportar noves idees que permetin comprendre el canvi constant del sector audiovisual, la situació actual de la serialitat televisiva i albirar camins per intentar reinventar”. A més a més, va afegir, “intentem ajudar les futures generacions d’estudiants que vegin les experiències que han funcionat a Espanya i al món. Esperem que els alumnes que avui són a les aules demà creïn sèries de qualitat”.

En aquesta línia, el degà de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UIC, el Dr. Ivan Lacasa, va mostrar en la inauguració del Simposi el seu optimisme sobre formats com aquest. “La universitat no és una torre d’ivori: no tot és crisi. Simposis com aquest demostren que hi ha molts fenòmens florents a l’horitzó, i el fenomen de la ficció televisiva és un cas d’èxit que val la pena estudiar a fons”.

Un centenar de persones van assistir al Simposi, el segon consecutiu que organitza la Facultat, i que l’any passat es va centrar a analitzar alguns dels efectes de l’11-S en la ficció televisiva.