24/04/2019

Alberto T. Estévez, convidat a unes jornades sobre biònica i arquitectura a la Universitat d’Alcalá

L’acte es va centrar en l’estudi de la naturalesa i les seves aplicacions al món de l’arquitectura i del disseny

El professor Alberto T. Estévez, director del Màster en Arquitectura Biodigital de UIC Barcelona School of Architecture, va participar el 3 d’abril passat en el VI Taller de Biònica, Biomètrica i Arquitectura organitzat per l’Escola d’Arquitectura de la Universitat d’Alcalá de Henares, a Madrid.

Alberto T. Estévez va impartir una conferència titulada “Arquitectura biodigital i genètica”, en què va presentar els últims resultats de recerca i docència duts a terme. En concret, el professor va abordar el concepte de bioaprenentatge, l’estudi de la natura —dels seus sistemes i estructures lleugeres— per aplicar-lo a l’àmbit de l’arquitectura i del disseny, mitjançant l’ús d’eines digitals de dibuix i fabricació. “Fa més d’un segle, a Barcelona, davant la pregunta de qui era el seu mestre, Gaudí contestava: Aquest arbre proper al meu taller és el meu mestre!  En efecte, la naturalesa és la més bona mestra i la més experimentada, un gran llibre, sempre obert, que cal esforçar-se a llegir per descobrir els secrets de l’univers. Els arquitectes n’hem d’aprendre molt, de la natura, i més quan, gràcies a l’última tecnologia digital, resulta molt més fàcil integrar aquest aprenentatge en la nostra tasca professional”, va afirmar el professor. 

Al taller, que es va desenvolupar entre els dies 1 i 8 d’abril, també hi van intervenir professors de la Universitat Ion Mincu de Bucarest, de la Universitat Politècnica de València i de la mateixa Universitat d’Alcalá de Henares.