19/12/2019

Alberto T. Estévez posa en valor les noves tècniques de bioil·luminació i bioescalfament en l’arquitectura

El professor de UIC Barcelona School of Architecture ha escrit un capítol per a un llibre de la prestigiosa editorial CRC Press / Taylor & Francis Group

El professor de UIC Barcelona School of Architecture Alberto T. Estévez apel·la a l’aplicació, en l’àmbit arquitectònic, de les noves tècniques biològiques i digitals per aconseguir un entorn construït més sostenible i lluitar, d’aquesta manera, contra la crisi mediambiental que travessa el nostre planeta. Així es recull en el capítol “The fifth element: biodigital & genetics”, que el professor de UIC Barcelona acaba de publicar en el llibre Environmental Management of Air, Water, Agriculture, and Energy, editat per CRC Press / Taylor & Francis Group.

Alberto T. Estévez subratlla la necessitat que els arquitectes comencin a treballar des de la idea de l’ecologia integral, que considera simultàniament el factor social, econòmic i ambiental. I subratlla la importància de buscar respostes a la crisi mediambiental en la mateixa natura. En aquest sentit, explica la capacitat que tenen els arbres i les plantes a l’hora d’oferir biollum i biocalor de manera natural per a carrers i llars. “Com més a prop estiguin els processos de creació arquitectònica de la naturalesa, menys obsolet i més ‘etern’ serà el resultat”, explica el professor. I conclou que “la idea és aprofitar la capacitat de la naturalesa per a l’autoorganització, el creixement i la reproductibilitat”.

El volum Environmental Management of Air, Water, Agriculture, and Energy examina, a partir dels coneixements més actuals, com la tecnologia verda ajuda a mitigar les crisis mundials de l’aigua, l’energia i el canvi climàtic.