- Més vistos
- Darrera visualització
Alumnes d'Arquitectura participen en el Festival LlumBCN amb una proposta basada en l'autoconsum energètic
La instal·lació “Feria climática” podrà visitar-se al 22@ el cap de setmana del 14 al 16 de febrer
UIC Barcelona School of Architecture participa, un any més, en el festival LlumBCN, organitzat per l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i que tindrà lloc entre els dies 14 i 16 de febrer al districte 22@ del Poblenou. Durant els tres dies, un total de 57 espais del districte es transformaran gràcies a la llum, la tecnologia digital i la imatge en moviment. En la sisena edició del festival participen artistes visuals de tot el món i un total de 17 escoles d'art, disseny i arquitectura de tot Catalunya.
Tretze alumnes de UIC Barcelona School of Architecture, tutoritzats pels professors Marta Garcia-Orte i Iñaki Baquero, han creat la instal·lació “Feria climática” basada en la reutilització de materials i en el principi d'autoconsum energètic. “Es tracta d'un joc interactiu que permetrà als usuaris descobrir una sèrie de missatges en clau mediambiental i de lluita contra el canvi climàtic. Una bicicleta estàtica reciclada transmet l'energia a un circuit elèctric que, al seu torn, activa diferents línies lluminoses que recorren tota la façana de l'edifici. L'aparició d'aquests missatges depèn de l'esforç dels participants en una instal·lació que és totalment autosuficient”, expliquen els professors.
La instal·lació podrà visitar-se els dies 14, 15 i 16 de febrer, de 19 h a 00 h, a la seu de Biciclot (Can Picó, carrer de Pere IV, 58), una cooperativa de treball que promou la bicicleta com a mitjà de transport ecològic i saludable.
“Verd botella”, la instal·lació realitzada pels alumnes de UIC Barcelona School of Architecture en l’edició passada del festival, va resultar guanyadora del primer premi ex aequo amb la proposta “Reflexió” del BAU Centre Universitari de Disseny de Barcelona. La instal·lació es basava en el reciclatge de més de 1.000 ampolles de plàstic i va ser concebuda com un toc d'atenció sobre la quantitat de plàstic d'un sol ús que es genera en la nostra societat actual.