08/02/2019

Alumnes de la Càtedra Ceràmica de UIC Barcelona tornen a guanyar en els premis CevisamaLab

És el 15è any consecutiu que estudiants d'Arquitectura aconsegueixen deixar el seu segell en un dels concursos més prestigiosos del sector

El treball dels alumnes de la Càtedra Ceràmica de UIC Barcelona School of Architecture, dirigida pel professor Vicenç Sarrablo juntament amb els professors Jordi Roviras i Cristina García, ha aconseguit per 15è any consecutiu el reconeixement del jurat dels premis CevisamaLab. L'alumni Joan Marc Garcés i els estudiants Esther Basterra i Guillermo Marfà han obtingut, respectivament, un primer premi, un segon i un accèssit en la Categoria B del concurs, que correspon a “Productes ceràmics conformats mitjançant altres mètodes”. 

Les propostes premiades han estat exposades en els pavellons 2 i 4 de la Fira València durant Cevisama, i el lliurament de premis va tenir lloc el divendres 1 de febrer en el distribuïdor central del recinte firal. 

L'alumna Esther Basterra ha obtingut el segon premi amb la seva peça “Cool Jar”, una proposta ceràmica que planteja reduir la càrrega de calor mitjançant la retenció d'aigua de pluja. El jurat va destacar “l'originalitat de la solució tècnica de paviment drenant com a investigació d'una línia de productes sostenibles en espais públics”. 

A més a més, l'alumne Guillermo Marfà ha rebut un accèssit pel seu projecte “Solar CEM”, gràcies a “la integració de les energies renovables i la vegetació en un element ceràmic de façana de gran format”. En l'edició passada, Marfà també va resultar guanyador en aquesta categoria després d'aconseguir el primer premi amb el seu projecte “Ceramic Squama”. 

De la mateixa manera, en aquesta nova edició, l'alumni Joan Marc Garcés Sabaté ha guanyat el primer premi en aquesta mateixa categoria amb el seu projecte “Komorebi”. El jurat ha destacat del seu treball “la senzillesa del sistema i el bon tractament que fa de la llum, que aconsegueix crear espais permeables i versàtils”. Garcés ja és un veterà en aquests guardons ja que és la tercera vegada que aconsegueix un premi.

“Després de 15 anys consecutius recollint premis en aquest concurs hauríem de comprovar si existeix una categoria de Record Guinness que inclogui aquesta proesa insòlita”, ironitza Vicenç Sarrablo, director de la Càtedra Ceràmica. “Ens omple d'orgull comprovar que els alumnes es proposen repetir en diverses edicions del concurs ja sense la nostra tutela i que, també així, aconsegueixen ser premiats. Què més es pot demanar?”, afegeix.