10/01/2019

Comença una nova edició del Màster Universitari en Arquitectura Biodigital

El programa incorpora com a novetat tallers d'intel·ligència artificial, impressió 3D d'habitatges i fractals

El 7 de gener passat va tenir lloc l'inici de la nova edició del Màster Universitari en Arquitectura Biodigital (oficial) que UIC Barcelona School of Architecture ofereix des de l'any 2000 i que dirigeix el catedràtic Alberto T. Estévez. Es tracta d'un programa de postgrau pioner que aborda la disciplina de l'arquitectura des de l'àmbit digital i biològic i que aprofundeix en l'estudi de les últimes tecnologies per al desenvolupament de noves possibilitats de producció de l'arquitectura. 

Un any més, el màster reforça el seu caràcter internacional amb alumnes de més de deu nacionalitats diferents, procedents de països com Turquia, Qatar, l’Índia, els Estats Units, Grècia o Lituània. “Es preveu un curs de gran intensitat, amb nombrosos tallers entorn dels temes més avançats de l'arquitectura actual: impressió 3D de cases senceres, fractals, intel·ligència artificial, etc.”, destaca el director del màster.

Al capdavant de cadascun d'aquests nous tallers, hi haurà professors d'àmplia trajectòria professional i acadèmica, com Matías del Campo i Sandra Manninger, docents de la Universitat de Michigan i experts en arquitectura biodigital, o Bernat Espigulé, físic expert en el desenvolupament de fractals. Aquests nous noms se sumen a professors ja consolidats del programa com el mateix Alberto T. Estévez, Karl Chu, Neil Leach, Pablo Lorenzo-Eiroa i Affonso Orciuoli.