- Més vistos
- Darrera visualització
Cultura i actualitat, a l’antic estudi fotogràfic d’Antoni Amatller
La Facultat d’Humanitats enceta el cicle de conferències Vespres Culturals. Les sessions, que van donar el tret de sortida el 6 de març passat, tenen lloc a l’àtic de la Casa Amatller i estan impartides per professors experts de UIC Barcelona
L’antic estudi fotogràfic d’Antoni Amatller, a l’àtic de la Casa Amatller, situada al bell mig del passeig de Gràcia de Barcelona, és l’escenari del nou cicle de conferències Vespres Culturals, que va posar en marxa la Facultat d’Humanitats el dimecres 6 de març, juntament amb Cases Singulars i la Fundació Institut Amatller d’Art Hispànic. Sota el guiatge de diferents experts i professors de la Facultat, cada quinze dies, es convida la comunitat universitària i totes aquelles persones interessades en la cultura, a parlar de “temes de total actualitat i molt propers, en aquest espai privilegiat”, com va explicar Judith Urbano, degana de la Facultat, durant la presentació del cicle.
Urbano va fer menció especial de les dues institucions col·laboradores del cicle: “La relació entre Cases Singulars i UIC Barcelona porta molts anys i es fan moltes propostes interessants en conjunt, com conferències, visites a cases museu... També cal destacar la tasca que fa la Fundació Institut Amatller d’Art Hispànic, un dels centres de referència per a la recerca i divulgació de la història de l’art, que actualment es troba en procés de digitalització de les fotografies analògiques, un dels temes que també es tractaran en una de les conferències”.
Per la seva part, Isabel Vallès, cofundadora de Cases Singulars, va encetar l’acte recordant els anys de col·laboració amb UIC Barcelona i mostrant la seva satisfacció per celebrar el cicle a l’antic estudi fotogràfic: “A Cases Singulars ens agrada viure les cases, no només visitar-les i amb aquest curs els assistents poden gaudir d’aquest espai únic”.
Després de la presentació, va tenir lloc la primera conferència del cicle titulada “Conflicte Israel-Gaza. Raons històriques per entendre el present”. La ponència va estar impartida pel Dr. Xavier Baró, professor de la Facultat especialitzat en Història Moderna, que va exposar el context i les claus per entendre la guerra que es viu en aquests moments a Gaza.
Les següents sessions del cicle quinzenal seran “Feminisme i ecologisme”, amb el Dr. Albert Moya; “La finalització de la Sagrada Família”, amb la Dra. Judith Urbano; “EUREKA! Dalí i la ciència”, amb la professora Anna Pou; “Seran les IA les nostres noves amigues? Llums i ombres de la robòtica social”, amb el Dr. Gabriel Fernández, i “Els arxius fotogràfics de l’Institut Amatller, de l’analògic al digital”, amb Santiago Alcolea, director de la Fundació Institut Amatller d’Art Hispànic.