27/03/2020

Diferents magnituds de força de tracció en l'articulació del maluc produeixen diferent tensió en el lligament iliofemoral inferior, però no en el múscul psoes

És la principal conclusió obtinguda en l'estudi dut a terme al laboratori d'Anatomia Quirúrgica i Funcional de UIC Barcelona, i realitzat pel Dr. Carlos López de Celis, la Dra. Vanesa González i el Dr. Albert Pérez, investigadors del Departament de Ciències Bàsiques i del Departament de Fisioteràpia

El Dr. Carlos López de Celis, la Dra. Vanesa González i el Dr. Albert Pérez, investigadors del Departament de Ciències Bàsiques i del Departament de Fisioteràpia, han publicat a la revista Musculoskeletal Science & Practice els resultats obtinguts en el seu estudi “The effect of high, medium and low mobilization forces applied during a hip long-axis distraction mobilization on the strain on the inferior ilio-femoral ligament and psoes muscle: A cadaveric study”.
 
Els resultats d'estudis anteriors, que suggereixen que els canvis en l'elasticitat de la càpsula articular i els músculs circumdants durant una mobilització de l'eix llarg del maluc expliquen els efectes d'alleujament del dolor i la millora de la mobilitat de la tècnica, han estat el punt de partida perquè els investigadors de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut comparin què passa en aplicar tres magnituds diferents de força durant la mobilització.
 
Després de fer diferents proves de tracció amb diferents magnituds de força mitjançant mostres anatòmiques, el Dr. López de Celis, la Dra. González i el Dr. Pérez-Bellmunt han demostrat que diferents magnituds de força de tracció en l'articulació del maluc produeixen diferent tensió en el lligament iliofemoral inferior, però no en el múscul psoes.