27/06/2014

Eduardo Verástegui presenta a la UIC «For Greater Glory»

L'actor americà va ser de nou a la UIC per presentar «For Greater Glory», la darrera pel·lícula on fa el paper d'un advocat que, durant la dita 'Cristiada', una guerra civil mexicana (1926-1929), va ser assassinat a sang freda per defensar els seus companys catòlics que formaven part dels 'cristeros', en contra del govern de Plutarco Elías Calles.

A l’acte, hi van assistir més de dues-centes persones. La conferència es va convertir en un diàleg en què els assistents van poder participar formulant preguntes a través de Twitter, les quals Javier Quintano, de Direcció de Comunicació de la UIC, va anar fent de la taula estant.

Al començament de l’acte, i després d’haver vist el tràiler de For Greater Glory, Verástegui va parlar breument d’aquesta pel·lícula que tracta “d’una història que s’ha mantingut oculta durant molts anys; entre d’altres motius perquè el govern es va adonar del mal que va fer al poble mexicà i, avergonyit, va treure-la de l’educació”. L’actor va confessar que va voler involucrar-se en aquest projecte perquè va veure la necessitat de “parlar i donar a conèixer aquests grans herois mexicans que no van tenir por a donar la vida per defensar la llibertat religiosa”.

Eduardo Verástegui –que fa tres anys va ser a la UIC i ens va explicar el seu canvi envers el catolicisme, motiu pel qual va acabar fundant la productora Metanoia Films, amb dos col·legues més– va parlar, també, de la pel·lícula que acaben de rodar i que s’estrenarà a finals d’any, Little Boy, “un conte per a adults, explicat des de la perspectiva d’un nen de vuit anys, però que sembla de cinc, ja que és molt ‘chaparrito’ –com deia–, i el seu únic amic és el seu pare, que ha de marxar a lluitar a la II Guerra Mundial”.

Arran de les diferents preguntes, l’actor mexicà va anar explicant la seva experiència a Hollywood i com es pot ser coherent treballant en un món tan complicat com el del cinema. “Al principi –explicava– vaig pensar que seria impossible; però al cap d’uns anys de la meva conversió, em vaig adonar que no només era possible, sinó que hi havia de treballar per contribuir al canvi”.

I així va néixer la seva productora. Perquè Verástegui està convençut que les pel·lícules que més èxit han tingut són les que tenen les tres cares d’una figura: “és un triangle molt efectiu: les millors pel·lícules han funcionat tant artísticament, com moralment i econòmica”.

Aquest acte és un dels que s’han organitzat des de Comunitat Universitària entorn de l’Any de la Fe, convocat pel Papa Ratzinger l’octubre passat. Així, el mes de març, el sacerdot Josep Ignasi Saranyana va parlar de després de Benet XVI i, durant la Setmana Santa, es va organitzar un pelegrinatge a Santiago de Compostel·la. Properament hi haurà més actes, com la sortida mariana al Santuari de Montserrat, el 14 d’abril.