25/06/2018

El Campus Sant Cugat acull la 1a Jornada d’Innovació Docent en el Camp de la Salut

Durant la jornada s’han fet ponències de docents de totes les disciplines de l’àmbit sanitari

El divendres 15 de juny, el Campus Sant Cugat va acollir la 1a Jornada d’Innovació Docent en el Camp de la Salut, en la qual va haver-hi diverses ponències de docents d’aquest àmbit i també un debat-col·loqui sobre les noves tècniques docents en el sector de la salut. 
 
El Dr. Lluís Giner, degà de la Facultat d’Odontologia, va ser l’encarregat d’inaugurar la primera edició d’aquesta trobada. Seguidament, responsables de sis àrees diferents de l’àmbit de la salut van compartir la seva experiència en la innovació docent: la Dra. Concha León va parlar sobre l’ús de tallers vivencials associats a la pràctica clínica en medicina; el Dr. Antoni Ma Lluch va explicar l’èxit del Programa Mentor d’Odontologia; i el Dr. Ernesto Herrera va mostrar l’eficàcia d’un mètode d’ensenyament de tècniques de reeducació propioceptiva en estudiants de Fisioteràpia. Jordi Castillo, professor d’Infermeria, va destacar l’alta efectivitat de la simulació per a la formació i la recerca de la RCP; per la seva banda, el Dr. Javier Jiménez va explicar la utilitat de l’aplicació Socrative a les classes magistrals de Microbiologia; i el Dr. Luis M.ª Delgado va mostrar l’èxit de les pràctiques conjuntes entre assignatures del Grau en Bioenginyeria i altres graus del Campus Sant Cugat. La primera part de la jornada va finalitzar amb el debat-col·loqui “Noves tècniques docents en el camp de la salut”, moderat per la Dra. Àngels Martos i el Dr. Lluís Giner.
 
Els més de quaranta docents i investigadors que van participar en la 1a Jornada d’Innovació Docent van tenir l’oportunitat d’assistir a la lliçó magistral que va impartir el Dr. Miguel Zabalza, titulada “Els nous enfocaments en la innovació de la docència universitària: del currículum integrat a les coreografies didàctiques”. Abans de finalitzar la trobada, l’Aula d’Innovació Docent va presentar els resultats d’una enquesta realitzada per conèixer les eines en innovació que utilitza UIC Barcelona.
 
La Facultat d’Odontologia ha estat l’encarregada d’impulsar, en col·laboració amb l’Aula d’Innovació Docent, aquesta iniciativa dirigida a docents i investigadors de totes les àrees de salut que es troben a la Universitat: medicina, odontologia, fisioteràpia, infermeria, ciències bàsiques i bioenginyeria.