03/05/2018

El Departament de Periodòncia obté cinc premis al Congrés SEPA Sevilla 2018

Els treballs de Jacopo Candiago, Íñigo Gastaminaza, Giuseppe Mainas i Jesús Muñoz, alumnes del Màster en Periodòncia; i Alfonso Gil, doctorand de l’àrea de Periodòncia de la Facultat d’Odontologia, van ser premiats en la darrera edició del Congrés SEPA 2018.

Professors i estudiants de l’àrea de Periodòncia, liderada pel Dr. José Nart, han presentat diferents treballs i comunicacions en la 59a edició del Congrés anual organitzat per la SEPA (Societat Espanyola de Periodòncia i Osteointegració). En la jornada de cloenda del congrés, un dels punts de trobada de referència per a la comunitat de professionals del món de la periodòncia i de la salut bucal, es van donar a conèixer els noms dels guanyadors de les sis categories de premis: millor pòster d’higiene, pòster clínic i pòster de recerca, millor comunicació oral clínica, comunicació oral de recerca i comunicació en format vídeo.

L’equip del Dr. Nart va aconseguir cinc guardons, i es va convertir en el grup docent i investigador espanyol amb més premis aconseguits en aquesta edició. Els projectes presentats es van centrar en el tractament de la periodontitis avançada o severa que permet mantenir les dents que es consideraven perdudes; en la salut dels implants dentals que eviten la pèrdua d’os al seu voltant; i en dues tècniques noves com són els autotransplantaments i les corticotomies o petites incisions a la geniva i a l’os per accelerar el tractament d’ortodòncia.

1r Premi en la Comunicació Oral Clínica:

Autotransplante de dientes con ápice abierto: impresión 3D para aumentar las posibilidades de éxito. Autors: Jesús Muñoz, Ernest Lucas, Cristina Vallès, Matteo Albertini, Federico Hernández-Alfaro, José Nart.

1r Premi en la Comunicació Pòster Clínic:

From irrational to rational. Interdisciplinary periodontal treatment on hopeless teeth. Autors: Giuseppe Mainas, Teresa Garcés, Marta Peña, Pedro Diz, Andrés Pascual, Cristina Vallès, Matteo Albertini i José Nart.

Finalista en la categoria de Vídeo:

Corticotomía mínimamente invasiva con tratamientos de ortodoncia en expansión maxilar. A propósito de un caso.  Autors: Jacopo Candiago, Manuel Cap, Javier Mora, Vanessa Ruiz-Magaz, Andrés Pascual i José Nart.

Finalista en la categoria de Comunicació de Recerca:

Efecto del cambio de plataforma en la estabilización del tejido blando y duro periimplantar. Estudio experimental, aleatorizado, paralelo a 6seis meses de seguimiento. Autors: Íñigo Gastaminza, Mariana Baglivo, Blanca Paniagua, Octavi Ortiz-Puigpelat, Luis M. Delgado, Xavier Rodríguez-Ciurana, José Nart.

Premi a la millor Comunicació en Format Vídeo:

Three-dimensional digital analysis of multiple recession-type defects treated by vestibular incision subperiosteal tunnel access (vista): a pilot study. Autors: Alfonso Gil, Homa Zadeh i José Nart.

Podeu veure més imatges aquí.