01/03/2019

El Fòrum Univ se centra en el poder transformador del treball

Prop de setanta alumnes universitaris es van reunir al Campus Barcelona dissabte 23 de febrer passat per presentar les seves ponències. El Fòrum Univ, que enguany celebrava la seva desena edició a UIC Barcelona, es va centrar en “El poder transformador del treball”.

El Fòrum va començar amb l’exposició de les ponències, per aules. Cada alumne o grup tenia quinze minuts per presentar la seva ponència. La Dra. Carmen Llovet, professora de la Facultat de Ciències de la Comunicació; el Dr. Frederic Marimon, de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials; el Dr. Miquel Solans, de la Facultat de Dret, i la Dra. Esther Calbo, de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, van ser els moderadors. 

Es van presentar 22 treballs en grup. Per universitats, van participar-hi un total de 42 alumnes de UIC Barcelona, i 26 alumnes de les universitats Abat Oliba, Pompeu Fabra, de Girona, Politècnica de Catalunya, ESADE, Autònoma de Barcelona i Universitat de Barcelona. 

Els moderadors van avaluar les diferents presentacions. D’aquesta primera selecció s’enviaran les millors ponències a un jurat que decidirà, en les pròximes setmanes, quines són les tres millors a la final que tindrà lloc per Setmana Santa a Roma. Els guanyadors rebran un ajut econòmic per finançar el viatge per assistir al congrés. 

El Fòrum va acabar amb la conferència “El treball com a oportunitat de millora”, a càrrec d’Antonio González-Barros, fundador i president d’INTERCOM. González Barros va parlar sobre com la feina es pot convertir en una oportunitat de millora, de les qualitats que triomfen en els perfils professionals i de les tendències del mercat. En aquest sentit, el ponent va afirmar que “no existeixen carreres amb sortides, sinó persones amb sortides”. El conferenciant va destacar la voluntat de servei, la capacitat d’arriscar-se, de superar-se davant les dificultats i l’optimisme, com les qualitats que es busquen actualment en els perfils professionals.