- Més vistos
- Darrera visualització
El professor Arturo Méndiz guanya el premi al millor llargmetratge de Biosegura 2017 per un documental sobre escoles rurals
Arturo Méndiz, professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació de UIC Barcelona, ha guanyat el premi al millor llargmetratge de la mostra de cinema Biosegura 2017, amb el documental El lápiz, la nieve y la hierba. Dirigit i produït per ell mateix, la pel·lícula parla del present i del futur d’escoles rurals de l’Aragó. A més, el documental ha estat coproduït per l’empresa audiovisual de dos antics alumnes de la Facultat.
El documental El lápiz, la nieve y la hierba ha rebut el premi al millor llargmetratge de la mostra de cine Biosegura, festival dedicat al cinema sobre el medi ambient i el món rural que se celebra anualment a Beas de Segura (Jaén). Arturo Méndiz, professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació, director i productor de la pel·lícula, va recollir el premi dissabte passat.
El lápiz, la nieve y la hierba és el tercer documental dirigit per Méndiz, després de Tras la pista de Otal i La voz y el silencio, sobre la cantant d’òpera Pilar Lorengar. De fet, aquest professor té una llarga trajectòria com a productor en el món del curtmetratge, amb onze treballs que han obtingut més de 250 premis en festivals de tot el món, comptant tres premis Goya, una Palma d’Or a Cannes, a més de ser nominat als Oscar en l’edició passada, pel curtmetratge Timecode.
En la realització d’aquest documental, també hi ha treballat l’antic alumne de la Facultat de Ciències de la Comunicació Ignasi Guerrero, com a director de fotografia i coproductor, amb l’empresa BtCom, que va fundar conjuntament amb un altre alumni.
El lápiz, la nieve y la hierba segueix el dia a dia de les escoles rurals del CRA (Colegio Rural Agrupado) Cinca Cinqueta. El documental, d’uns setanta minuts, parla de la realitat d’aquestes escoles, tot seguint les històries personals dels mestres i dels pocs alumnes que hi ha, d’edats molt variades, i les seves famílies.
La mostra de cinema Biosegura s’emmarca en les activitats sobre cinema, medi ambient i món rural que, des de 1999, tenen lloc a Beas de Segura, amb l’objectiu de mostrar i proposar una forma de vida lligada a la naturalesa, al respecte del medi ambient, al desenvolupament sostenible i a la solidaritat.