Fòrum UIC Barcelona 2020 reflexiona sobre el lideratge i la pròxima generació de líders
Més de 100 alumnes universitaris i de segon de batxillerat de tot el territori català es van reunir al Campus Barcelona el dissabte 29 de febrer per participar al Fòrum UIC Barcelona 2020. La temàtica del congrés universitari d’enguany es va centrar a reflexionar sobre la pròxima generació de líders i les diferents formes de lideratge en la societat actual.
Els participants d’aquest any es podien presentar exposant un projecte de compromís social, un treball científic o amb la preparació d’un debat oral. El Fòrum UIC Barcelona va començar amb la presentació de tots els projectes. Cada grup d’alumnes va tenir 15 minuts per presentar la seva ponència davant dels professors responsables. Prèviament, tots els participants havien lliurat els seus treballs escrits.
Es van presentar un total de vint treballs científics, dos projectes de compromís social i es van fer quatre debats. La majoria dels participants eren universitaris, 55 dels quals, alumnes de UIC Barcelona. També hi van participar alumnes d’ESADE, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat de Barcelona, i la Universitat Pompeu Fabra, entre d’altres institucions.
Un cop acabades totes les presentacions de cada modalitat, els assistents van gaudir de la conferència “No hace falta tener éxito para ser un líder” a càrrec de Sebas Lorente, advocat, conferenciant i exgolfista. El ponent va parlar sobre el lideratge en la societat actual posant d’exemple la seva història de superació personal. Durant la conferència, va afirmar que per ser un líder “l’esforç i la il·lusió són les eines principals per afrontar el nostre dia a dia i convertir els reptes en realitats”.
Després de la conferència, es va fer entrega d’un total de tres premis —un per cada modalitat— i es van lliurar dos accèssits addicionals. Els guanyadors de la modalitat de debat van ser l’equip Pedralbes, format per Luis Felipe García (UB) i Diego Sánchez (UAB).
Quant als projectes de comprimís social, el premi es va entregar a dues estudiants de la UPC, Carlota Koerts i Laura Pérez. Els guanyadors de treball científic van ser dues alumnes de UIC Barcelona, Marina Ramis i Teresa Jové. Els dos accèssits es van lliurar a dos grups que van quedar en segona posició: l’equip de Valentina Torres i Laia Piñar (UIC Barcelona-UPF), i el grup format per Paula Cadenas, Oriol Blanco, Laura Martí i Glòria Tena (UIC Barcelona).
El jurat dels treballs científics estava conformat per Iris Crespo, del Departament de Ciències Bàsiques de Ciències de la Salut; Pablo Agnese, de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials; Rebeca Pardo, de la Facultat de Ciències de la Comunicació, i Abel Miró, de la Facultat d’Humanitats. Juan Pablo Garrido, director de Desenvolupament Corporatiu de UIC Barcelona, va ser jurat dels projectes de compromís social, i l’economista Albert Guivernau, jurat dels projectes de debat.