22/11/2019

Funcionaris xilens participen en un programa de capacitació per desenvolupar un model d'atenció primària d'orientació familiar i comunitària, impartit al Campus Sant Cugat

El govern de Xile, dins del seu “Programa d'iniciatives extraordinàries de capacitació i perfeccionament de funcionaris i funcionàries que exerceixen en atenció primària de salut municipal”, ha confiat en UIC Barcelona per impartir la formació

Durant el mes d'octubre, trenta funcionaris de les àrees administratives, tècnics sanitaris i de serveis de l'atenció primària xilena han cursat un programa de formació impartit per la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut en col·laboració amb la corporació xilena Nuxam. L'objectiu principal d'aquesta iniciativa és fer la prestació dels serveis més accessibles, equitativa i de més bona qualitat complint amb les expectatives dels pacients. Així mateix, el programa busca incrementar la valoració i el nivell de compromís dels funcionaris amb la qualitat, oportunitat i continuïtat de la cura dels pacients i de la població que té a càrrec, en el marc del treball en xarxa amb els diversos nivells del seu territori.

El programa, que s'ha dut a terme durant tres setmanes del mes d'octubre, s'ha impartit mitjançant formació teòrica, tallers i activitats pràctiques en centres sanitaris. La iniciativa ha estat impulsada per la Càtedra de Gestió Sanitària i Polítiques de Salut, l'Institut Universitari de Pacients, l’EAP Sardenya Centre Universitari, la Fundació Hospital de Granollers i Sabadell Gent Gran de la Corporació Parc Taulí.

El programa ha posat l'accent principalment en l'atenció i la cura multidisciplinària de les persones grans amb malalties cròniques, l'abordatge integral a les persones migrants, així com en l'atenció a la salut mental en l'àmbit de l'atenció primària.

Aquesta experiència docent tindrà continuïtat, al llarg del mes de novembre, amb un programa de formació dirigit als infermers i infermeres de l'atenció primària xilena amb els mateixos objectius.