- Més vistos
- Darrera visualització
La 16a edició de la Càtedra Ceràmica planteja productes ceràmics com a dispositius de control solar per a l’edificació
26 alumnes de quart curs d’Arquitectura van presentar els seus projectes davant un jurat integrat per professionals del sector
Dijous passat, 28 de novembre, va tenir lloc el jurat final de la 16a edició de la Càtedra Ceràmica de UIC Barcelona School of Architecture. Aquesta nova edició es va basar en la temàtica del control solar i el treball dels estudiants d’Arquitectura va estar orientat a l’elaboració de propostes amb prototips ceràmics que evitin enlluernaments i reescalfaments en edificis amb un excés d’envidrat a la façana.
Durant tota la jornada, un total de 26 alumnes de quart curs d’Arquitectura van presentar els projectes en els quals han estat treballant durant els últims mesos. El jurat va estar integrat, en aquesta 16a edició, per Fermín Vázquez, de b720 Arquitectes; Antoni Barceló, de Barceló&Balanzó Arquitectes; Silvia Brandi, de l’Institute for Advanced Architecture of Catalonia (IAAC); Pedro Bronchal, representant de l’empresa INALCO, i Eva Pedrajas, responsable de comunicació empresarial de l’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (ASCER). A l’acte també hi van participar el director de UIC Barcelona School of Architecture, Josep Lluís i Ginovart; el director de la Càtedra, Vicenç Sarrablo, i els coordinadors i professors Cristina Garcia-Castelao i Jordi Roviras.
Al final de la tarda, es van anunciar els tres projectes guanyadors. El premi en la categoria de “Laminatges” va recaure sobre l’alumna Valentina Risemberg, de la qual el jurat va valorar “l’adequada sistematització de proposta constructiva, molt coherent en tots els moments del desenvolupament”. La proposta de l’alumna Nino Mgeladze va ser la guanyadora en la categoria de “Plegades, doblegades”, perquè “parteix d’una complexitat conceptual i formal amb el concepte de l’origami com a punt de partida amb un resultat poètic i real al mateix temps”. Finalment, en la categoria de “Volumètriques”, el jurat va premiar la proposta de l’estudiant Olivia Sarrà Gómez, de la qual el jurat va destacar que “aconsegueix una peça rica i flexible amb un punt de partida d’economia de mitjans amb la qual cosa genera un sistema de gelosia aplicable a altres projectes”.
La Càtedra Ceràmica de UIC Barcelona School of Architecture fa 16 anys consecutius que està en marxa gràcies al patrocini d’ASCER. L’objectiu és promoure l’acostament entre la Universitat i el sector ceràmic espanyol, un dels més impotents del món. “És una cosa extraordinària que, 16 anys després, continuem impulsant la innovació des de UIC Barcelona gràcies al suport de la indústria”, va destacar el director i professor de la Càtedra Vicenç Sarrablo.