19/11/2018

La Càtedra Hestia organitza la primera Reunió d’Experts en Atenció Integrada Social i Sanitària

És la primera vegada que aquesta càtedra de UIC Barcelona reuneix tants professionals per debatre les qüestions que preocupen més la societat en el món sanitari

El dimecres 7 de novembre, representants d’un total de cinc comunitats autònomes es van trobar a UIC Barcelona per celebrar la primera Reunió d’Experts sobre Atenció Integrada Social i Sanitària, organitzada per la Càtedra Hestia.

En aquesta jornada metges, infermers, treballadors socials, gestors i també enginyers experts en sistemes d’informació van presentar i van debatre sobre diferents experiències innovadores realitzades a les comunitats d’Aragó, les Illes Canàries, València, Navarra i Catalunya. El tema central de la trobada va ser com afrontar l’augment progressiu dels determinants de salut que preocupen més els sistemes sanitaris dels països desenvolupats, com per exemple l’envelliment, la cronicitat o les malalties mentals.

Malgrat l’increment de l’esperança de vida, gràcies a l’èxit de nous medicaments i avanços en tecnologia sanitària, cada vegada és més gran el nombre de pacients crònics vulnerables amb altes necessitats socials. En aquest sentit, la trobada va permetre conèixer, des d’una perspectiva multidisciplinària, alguns programes i iniciatives que s’estan portant a terme actualment des de les diferents comunitats autònomes que hi han participat per millorar l’atenció del pacient crònic o amb necessitats socials i sanitàries complexes.