El 22 de novembre, el Campus Barcelona va acollir una nova edició del workshop internacional organitzat per la Càtedra WeCare amb la col·laboració d’Àltima, l’Institut Català d’Oncologia i Ferrer. Sota el títol “Nous horitzons: Cures pal·liatives en hematologia”, la trobada va reunir ponents nacionals i internacionals especialitzats en l’àmbit de l’hematologia i les cures pal·liatives.
A la jornada, hi van assistir més de 100 professionals de la salut especialitzats en cures pal·liatives i hematologia procedents d’universitats de tot Espanya, hospitals i centres d’atenció primària, així com d’entitats i associacions com Àltima, la Comunitat Espanyola de Pacients amb Mieloma Múltiple (CEMMP) o l’Institut Català d’Oncologia. “Actualment les cures pal·liatives i l’hematologia són disciplines cada vegada més interrelacionades. De manera lenta però constant, cada dia assistim a la publicació de noves evidències sobre els beneficis mutus d’aquesta cooperació”, va afirmar el Dr. Josep Porta, codirector de la Càtedra WeCare. L’edició d’aquest any ha permès als participants conèixer de primera mà els estudis més recents sobre aquest àmbit de les cures pal·liatives i intercanviar experiències amb companys de professió i pacients.
Durant la primera part de la jornada, el Dr. Josep Porta va impartir la conferència “Cures pal·liatives i hematologia clínica: evidència científica i models de col·laboració”. A continuació, va tenir lloc la taula rodona “Obstacles i oportunitats: la situació a Espanya” i les conferències “Mieloma múltiple: una malaltia incurable, però amb possibilitats de tractament”, a càrrec del Dr. Albert Oriol; “Els familiars de pacients amb mieloma múltiple”, de Carmen Quiñoa, i “La perspectiva dels pacients”, en la qual va compartir la seva experiència Teresa Regueiro, presidenta de la CEMMP. En finalitzar les diferents ponències, els assistents van tenir l’oportunitat de discutir el tema amb els experts.
En la segona part de la jornada hi va haver la conferència “Dolor en mieloma múltiple”, impartida per Andrea Tendas, i la ponència “Qualitat de vida i mieloma múltiple”, a càrrec de la Dra. Irene Higginson, creadora de l’escala MyPOS, per valorar les necessitats dels pacients amb aquesta malaltia.