06/03/2020

La Dra. Sílvia Albareda ha impartit la conferència ‘Religions i emergència climàtica’ en el marc de les V Jornades d’Introducció a la Teologia per a Universitaris

La professora de la Facultat d’Educació i directora de l’Oficina de Cooperació i Desenvolupament Sostenible de UIC Barcelona, Sílvia Albareda, va participar com a ponent en un cicle de conferències sobre “Déu i l’ecologia integral” el dilluns 2 de març.

La temàtica del cicle de conferències d’aquest any tractava temes relacionats amb l’ecologia integral. Emmarcada en la celebració d’aquestes jornades, organitzades per l’església de Santa Maria de Montalegre amb la col·laboració de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, la professora de UIC Barcelona va impartir la conferència “Religions i emergència climàtica”. 
 
La xerrada es va iniciar amb una contextualització sobre què significa l’estat d’emergència climàtica que ha declarat la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. La ponent va analitzar per què és tan complex entendre el canvi climàtic i quines són les possibles solucions. 
 
Segons afirma Sílvia Albareda, “les respostes a la situació d’emergència climàtica han de fer-se tant individualment com col·lectivament i en totes les religions hi ha raons teològiques per tenir cura del planeta i desenvolupar comportaments més sostenibles”. 
 
El papa Francesc, en l’encíclica “Lloat sigueu”, convida a una conversió ecològica, fet que suposa un canvi de paradigma. Un canvi en la manera de comprendre el món i resoldre els problemes socioambientals que comporta un compromís personal i col·lectiu. Les religions estan recordant el deute moral de tenir cura del planeta.