27/06/2014

La secretària general de l'ACB desglossa els pros i els contres de la nova Llei de l'esport

Esther Queraltó, secretària general de l'ACB, va impartir una conferència als alumnes de Dret de la UIC, el dia 23 de maig, sobre els reptes de la modificació de la Llei de l'esport i sobre les relacions entre les federacions i les lligues professionals de futbol i bàsquet.

Durant la conferència, Esther Queraltó va parlar sobre alguns dels aspectes més polèmics que abordarà la nova llei i sobre alguns aspectes que no contempla i hauria de contemplar, com ara fomentar l’esport femení. Un dels punts que la ponent va considerar més importants, a causa de la crisi econòmica, és la creació de mecanismes de control econòmic, ja que gairebé un 95% de la despesa econòmica dels esports és per als jugadors i –en paraules de Queraltó– “això és insostenible: el 5% restant no dóna per als viatges, els entrenaments...; però es gasten”.

La secretària general de l’ACB va explicar l’organització de l’esport professional a Espanya, que consta de federacions d’una banda i de les lligues professionals de l’altra. A partir d’aquest sistema organitzatiu, la conferenciant va exposar als alumnes el model de l’ACB, que “no només és una entitat que organitza competicions, sinó que també es preocupa per l’excel·lència empresarial del bàsquet professional i els seus clubs”.

Després de contrastar els dos models organitzatius, Esther Queraltó va concloure que “és primordial que tots els clubs esportius espanyols tinguin un assessor per als aspectes legals, com la contractació de jugadors o els acords de patrocini”.