05/10/2018

L’exalumna Sorina Brasoveanu concorre com a finalista de la setena edició dels Premis Schindler d’Arquitectura

El jurat ha seleccionat el seu treball final de carrera “Drone City” per considerar l’accessibilitat en totes les escales del projecte

Sorina Brasoveanu, graduada el curs passat per UIC Barcelona School of Architecture, ha estat escollida finalista de la setena edició dels Premis Schindler d’Arquitectura, que es decidiran a Madrid el proper 25 d’octubre. En la seva elecció, el jurat del guardó ha destacat la qualitat del seu treball final de grau, titulat “Drone City”, que proposa la connexió entre tres teixits diferents situats a la zona Franca, mitjançant una sobreposició de capes que resolen l’accessibilitat d’aquest àmbit tant en el sentit horitzontal com en el vertical.

“Tant a les rampes d’accés, que són en si part del disseny arquitectònic, com els patis de connexió resolen tota l’accessibilitat que queda integrada en el projecte”, assegura l’exalumna.

Abans de la selecció per als premis en l’àmbit estatal, l’exalumna Sorina Brasoveanu ja havia resultat guanyadora d’aquest guardó en l’àmbit local, una convocatòria en què van participar escoles d’arquitectura de Barcelona, València, Saragossa, Valladolid, i Madrid. Ara, després d’haver superat aquesta primera prova, els primers i segons finalistes d’aquests premis s’enfrontaran a la fase final en els Premis Schindler Espanya d’Arquitectura.

“Ser en les últimes cinc finalistes dels premis Schindler, per a mi és una gran recompensa a tot el meu treball i dedicació d’aquest any. Veure que la meva feina i les meves idees innovadores han estat valorats en l’àmbit estatal em fa sentir més que orgullosa i em dona molta força per continuar endavant”, assegura Brasoveanu.

Segons Enrique Rovira-Beleta, director de l’Àrea d’Accessibilitat de UIC Barcelona School of Arquitecture: “Ser finalistes en uns premis tan importants com els Premis Schindler és el resultat d’un any de treball en el qual tots els professors supervisem els treballs finals de grau dels alumnes des de la perspectiva de l’accessibilitat”.

En el cas del treball de Sorina Brasoveanu, Rovira-Beleta assegura que “l’alumna planteja un projecte que compleix totes les premisses d’accessibilitat desapercebuda. És a dir, planteja una arquitectura pensada per a tothom i que considera tots els sentits, cosa en la qual sempre insisteixo als nostres estudiants”.

El dia 25 d’octubre es coneixerà el guanyador del primer premi, que podrà optar a la realització de pràctiques en un reconegut estudi d’arquitectura o bé a l’obtenció de 12.000 euros en metàl·lic.