27/06/2014

L'exentrenador d'handbol Xesco Espar apadrina la graduació de Fisioteràpia

Xesco Espar, exentrenador d'handbol del F. C. Barcelona i professor de l'INEFC, va apadrinar el 14 de juny passat la graduació dels alumnes del Grau en Fisioteràpia. L'acte va ser presidit pel Dr. Albert Balaguer, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, i la vicedegana, la Dra. Caritat Bagur.

Espar va centrar el discurs a descobrir quatre “peces” clau que han de servir en el futur vital i professional de l’alumnat: tenir objectius, créixer, treballar en equip i saber donar als diners un valor real.

Així, el padrí de la promoció va remarcar la importància dels objectius com a eina clau per arribar a l’èxit. En aquest sentit, va instar els alumnes a tenir fites altes: “No permeteu mai que les circumstàncies del moment us imposin objectius petits”.

Quant al creixement, Espar va afirmar que la importància dels objectius no és tant el que aporten, sinó que fan créixer, “no has de demanar que les coses siguin més fàcils, sinó que has d’exigir-te ser millor”. D’altra banda, sobre treballar en equip, l’exentrenador d’handbol va enumerar les característiques que s’han de tenir per treballar bé en equip i va destacar que, treballant d’aquesta manera, la suma de forces dóna resultats més importants.

Finalment, quant al fet de guanyar diners, Espar va recalcar que la clau no és tant buscar fora els diners, sinó saber oferir-se com a valor en el mercat. Així, va recordar als alumnes que “els diners no es guanyen treballant més, sinó treballant millor”.

Per la seva part, la Dra. Bagur, vicedegana de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut i directora del Departament de Fisioteràpia, va destacar que “respectar, comprendre, saber escoltar i dialogar són eines terapèutiques a les quals com a professionals no hem de renunciar tant en el tracte com en el tractament als pacients. Aquesta perspectiva s’ha tingut present sempre en la vostra formació a la UIC”.

Després del discurs del representant dels estudiants, el Dr. Albert Balaguer, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, va felicitar novament els alumnes i va tancar l’acte amb el seu discurs. Balaguer va destacar que la Facultat sempre ha treballat perquè els estudiants, més enllà dels coneixements científics, “siguin persones capaces de posar per davant dels seus interessos els interessos dels que en un moment ho necessiten més, el bé comú”. Així, va destacar també que des de les aules es treballa per “infondre aquest amor a la veritat i a la dignitat de la persona, que és la base de l’ideari d’aquesta Universitat, fonamentada en l’humanisme cristià”.

L’acte va acabar amb el tradicional cant del Gaudeamus igitur.