21/12/2018

Membres de l’IESF participen en una taula rodona sobre educació familiar a la Universitat Sant Tikhon de Moscou

L’acte va ser coorganitzat pel Departament de Treball Social de la universitat russa i per l’IESF.

La directora de l’Institut d’Estudis Superiors de la Família, Montserrat Gas, i la subdirectora de programes docents, M. Pilar Lacorte, van assistir a una taula rodona sobre “La formació com a eina per donar suport a la família”, celebrada el 4 d’octubre passat de 2018 al Saló Vladimir de l’edifici principal de la Univeritat Sant Tikhon, una universitat d’inspiració cristiana que pertany al Patriarcat Ortodox de Moscou.

En l’acte, s’hi van presentar les activitats i els programes de l’Institut i es va fer especial referència al Postgrau en Matrimoni i Educació Familiar, que aquest curs es comença a impartir en llengua russa. Durant la conferència es van fer evidents les posicions similars de totes dues parts sobre la necessitat de proporcionar formació a les famílies joves perquè comprenguin més bé el seu paper com a família. També es va exposar a grans trets la situació de la família a Europa i els greus problemes d’estabilitat que travessa.

En la seva intervenció, la Dra. Gas va explicar àmpliament les línies de recerca que desenvolupa l’IESF, a través de la Càtedra IsFamily Santander sobre solidaritat familiar i de la Childcare and Family Policies de la Fundació Joaquim Molins Figueras.

Tatyana Valeryevna Zaltsman, cap del Departament de Treball Social del Servei Federal d’Impostos, va assenyalar que a Rússia l’assistència social es proporciona principalment a les famílies disfuncionals. En aquest sentit, s’acostuma a parlar només de problemes familiars, de manera que el concepte de “família” s’associa a situacions problemàtiques.

Viktor Viktorovich Grigorenko, professor associat del Departament d’Administració de la Universitat Pedagògica Estatal de Moscou, i antic alumne del Postgrau en Matrimoni i Educació Família, va parlar sobre la rellevància dels programes de l’Institut d'Estudis Superiors de la Família i com aquesta formació l’ha ajudat tant en la seva funció de pare de família com en la feina d’orientació familiar.

Els representants d’aquestes dues universitats van reconèixer que cal redescobrir la bellesa de la família, i arribar a una conclusió comuna.

Per donar continuïtat a aquesta reunió, es va decidir treballar a través de la creació de programes conjunts de formació. A la sessió també hi van assistir estudiants del Departament de Treball Social i Juvenil i estudiants de la facultat pedagògica de la Universitat Sant Tikhon.