Oriol Mitjà, metge reconegut internacionalment per haver desenvolupat des del centre mèdic de Lihir (Papua Nova Guinea) un tractament efectiu contra el pian, va ser el padrí de la graduació de Medicina d’enguany. En la seva intervenció, va instar els recent graduats a plantejar-se qui són, què volen fer amb la seva vida i com volen ajudar els altres. I va encoratjar els nous col·legues de professió amb aquestes paraules: “Quan trobeu una oportunitat, no trieu la via més fàcil, trieu sempre la que us dicti el cor”.
En el seu discurs, Mitjà va explicar com arran d’una estada d’intercanvi a l’Índia va descobrir la seva passió per les malalties contagioses, i va aconsellar als graduats: “Esbrineu què és el que voleu fer i poseu totes les vostres forces a aconseguir els vostres objectius”. També va afirmar que “els metges ens trobem en un moment en el qual, per primera vegada en la història, tenim al nostre abast l’oportunitat de donar resposta a problemes que durant molts anys no s’havien pogut solucionar”.
Com a nous professionals de la medicina, el padrí els va recordar que existeix un món de pobresa extrema on es poden realitzar grans progressos. “A Papua Nova Guinea la gent mor molt més jove simplement perquè el govern no pot invertir suficients diners en salut”, va afirmar, “per això, us vull animar que, des de la medicina, també lluiteu contra les injustícies socials”.
Mitjà també va afirmar que “assegurar la salut de les persones és l’objectiu més noble que podeu tenir com a professionals”. “Vosaltres teniu el coneixement tècnic per poder arreglar les coses, i això és una gran responsabilitat”, va confessar el metge.
Després del discurs del padrí va tenir lloc el lliurament de diplomes de graduació i els discursos dels delegats del grau i màster. L’acte va ser clausurat pel degà de la Facultat, el Dr. Albert Balaguer, i va acabar amb el tradicional cant de l’himne universitari Gaudeamus Igitur.