13/07/2018

Primera comissió de seguiment de la Càtedra Childcare and Family Policies amb l’impuls de la Fundació Joaquim Molins Figueras

Un any després de constituir-se, l’equip de la Childcare and Family Policies Chair es va reunir el 10 de juliol passat amb la Fundació Joaquim Molins Figueras —principal patrocinador d’aquesta nova càtedra de UIC Barcelona—  per avaluar la feina feta durant aquests mesos i establir estratègies de cara al futur.

La càtedra planteja la seva activitat al voltant de tres eixos prioritaris: recerca acadèmica rellevant, formació i transferència del coneixement. Cadascun d’aquests objectius respon al propòsit que els articles acadèmics, l’elaboració d’informes i dictàmens així com els esdeveniments formatius dissenyats, desemboquin en una oferta d’eines útils de cara a la millora de les polítiques familiars que fan referència al menor, en un context com l’actual, de canvis familiars, educatius i tecnològics profunds.

La Càtedra està dirigida per la Dra. Montserrat Gas, directora de l’Institut d’Estudis Superiors de la Família, coordinada per l’investigador Marc Grau-Grau, i impulsada des de l’àmbit de la transferència de coneixement i la presència a l’opinió pública per Consuelo León, directora de l’Observatori de Polítiques Familiars. Disposa també d’un equip d’investigadors i experts que publiquen en diferents revistes acadèmiques i són presents en congressos, simposis i fòrums de caràcter internacional.

Hereva de l’Aula Joaquim Molins Figueras; la Càtedra, emparada en l’Institut d’Estudis Superiors de la Família de UIC Barcelona, ​​ha organitzat durant aquests últims anys diversos seminaris, simposis, congressos i jornades que han reunit més de 500 professionals de l’àmbit de l’administració pública, l’empresa, entitats i dels sectors social, sanitari i educatiu. La Càtedra perfila actualment les seves línies estratègiques de recerca al voltant de tres temes fonamentals: l’assetjament escolar, la maternitat i paternitat en relació amb el temps dedicat als fills i en tercer lloc, el disseny de polítiques familiars.

La propera activitat programada, el II Simposi sobre Negligència infantil, tindrà lloc el proper mes de novembre i es planteja com de continuïtat de l’anterior celebrat a UIC Barcelona sobre aquest mateix tema. Aquesta trobada va reunir alguns dels millors experts internacionals en aquest àmbit amb una assistència de 140 professionals procedents de diverses àrees: educadors, psicòlegs, responsables d’entitats, polítics i acadèmics, entre d’altres.