27/06/2014

Professionals de la cultura auguren bones perspectives laborals als estudiants d'Humanitats

La Facultat d'Humanitats de la UIC va celebrar, el 15 de febrer passat, la 3a edició del Taller d'Humanitats sota el títol: «Les Humanitats en un món professional canviant». El Taller va consistir amb una taula rodona composta per professionals destacats d'organitzacions internacionals i culturals que van explicar la seva realitat i les diferents sortides professionals que presenten avui dia els estudis d'Humanitats. A aquesta edició, hi va assistir una cinquantena de persones, entre alumnes de 2n de batxillerat de diferents col·legis de Barcelona i alumnes d'Humanitats de la UIC.

Alexandra Guzmán, vicedegana de la Facultat d'Humanitats de la UIC, va ser l'encarregada de moderar la taula rodona i de presentar els ponents. La primera a intervenir va ser Antònia Maria Perelló, conservadora i responsable de la Col·lecció MACBA i professora del Màster en Gestió Cultural de la UIC. La Dra. Perelló, a la seva intervenció, va destacar que "una de les qualitats que tenen els estudis humanístics és la flexibilitat per desenvolupar la carrera professional", així mateix va animar els estudiants a aprofitar el programa de pràctiques en institucions, com a primer pas per introduir-se en el món laboral.

La següent a exposar el seu parlament va ser Laura Sáenz, directora del Departament de Recursos Humans i membre del Consell de Direcció d'Intermón Oxfam, que va insistir en el valor afegit que aporta la formació en estudis humanístics i va declarar que "estudiar humanitats dóna recursos i referents i converteix les persones en professionals versàtils i pluridisciplinaris".

Carla Ventosa, que es dedica al Màrqueting i la Captació de Fons per a UNICEF Comitè Catalunya, va donar suport a la declaració de Laura Sáenz i va assenyalar que "ser humanista és estar en desenvolupament continu", també va destacar la importància de fer networking i de donar-se a conèixer.

Després de la ponència de la Carla, Mohammed Elrazzaz, gestor cultural i professor del Màster en Gestió Cultural de la UIC, va parlar dels tòpics sobre les sortides dels estudis de lletres i va reivindicar la dimensió profunda de la cultura.

Finalment, Mike Ribalta, de FiraTàrrega, va concloure la seva exposició amb la reflexió següent: "si sou apassionats i emprenedors, Humanitats és la vostra carrera".
Per acabar, la Dra. Guzmán va agrair la presència de tots els assistents i la intervenció dels convidats i va donar pas a un torn de preguntes en el qual els alumnes van poder intercanviar opinions sobre el món de la cultura i les sortides professionals d'aquesta branca amb els ponents.

La Facultat d'Humanitats organitza per tercer any consecutiu aquest taller amb l'objectiu de mostrar la rellevància de les Humanitats a la societat actual i informar els futurs alumnes sobre les sortides professionals.