01/03/2019

Professors d'Humanitats, Dret i Comunicació analitzen les arrels i l'abast de la identitat europea

Les anàlisis s'han publicat en diferents articles en una revista de primer quartil

Un total de set professors de la Facultat d'Humanitats, Dret i Comunicació han analitzat la identitat europea en diversos articles d'un número especial de la Revista Cuadernos Europeos de Deusto. Des de les seves branques d'estudi, els professors han observat les arrels i l'abast de la identitat europea en els diferents capítols de la revista. Concretament, hi han participat tres professors d'Humanitats, un de Comunicació i tres de Dret. 

Així, Albert Moya i Bernat Torres, professors de la Facultat d'Humanitats, han escrit un article específic en la primera part de la revista,  Arrels de la identitat europea. Moya ha publicat el seu assaig titulat “Hegel y la idea de Europa”, mentre que Torres, juntament amb un altre investigador, ha publicat “Repensando el cosmopolitismo: Identidades políticas e identidades metapolíticas”. També ha publicat el professor Xavier Baró. 

Per la seva banda, el professor de la Facultat de les Ciències de la Comunicació, Eduard Martí, ha publicat un article titulat “El derecho a ‘no obedecer los mandatos de los príncipes’. Los valores republicanos en la Europa Moderna (s. VI-XVII)”.

Finalment, tres professores de la Facultat de Dret han publicat diversos articles en els dos capítols de l'apartat Abast de la identitat europea. Carmen María Lázaro, per una banda, ha publicat un assaig sota el nom “El concepto de persona como elemento clave de la identidad europea: el caso de la maternidad subrogada”. Per una altra banda, María Chochorelou ha publicat un article titulat “El fundamento de la identidad europea en los tratados de libre comercio de la UE: ¿Objetivos económicos más que culturales?”. Finalment, María Mut ha escrit un article sobre “Los valores y principios británicos como parte de la identidad europea a través del Consejo de Europa”. 

Cuadernos Europeos de Deusto és una revista universitària especialitzada en l'estudi de la Unió Europea. La seva finalitat és difondre anàlisis i coneixements entorn del procés de construcció europeu en tots els seus vessants: històric, social, cultural, entre d’altres.