- Més vistos
- Darrera visualització
Quatre experts desxifren el veritable significat de les criptomonedes i la blockchain
La Facultat de Ciències Econòmiques i Socials organitza una conferència amb la participació de quatre experts per fer llum a un dels temes més capdavanters i desconeguts del moment.
Tots hem sentit parlar de les criptomonedes, però no tots en tenim clara la definició, l’ús i el valor que tenen. El mateix passa amb la blockchain, menys coneguda però igual de destacada en l’àmbit de l’economia. Per tot això, la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials va organitzar el 7 de febrer passat una conferència en la qual es van abordar tots dos conceptes amb l’ajuda de quatre experts.
El primer, professor de UIC Barcelona i organitzador de la trobada formativa, Pablo Agnese, va centrar la seva ponència en les criptomonedes. És probablement la part més famosa i de la que se’n parla més però al mateix temps, la que suscita més conjectures. Per això, la ponència es va titular: “Història dels diners i les criptomonedes. Especulació o no?”. Tal i com explica el professor, “han fet molt de soroll, però no són tan revolucionàries com la blockchain”, el segon gran tema del dia.
Agnese va donar pas a la ponència del segon expert, el professor de UIC Barcelona Gabriel Fernández, que va abordar els aspectes més tècnics, els punts forts i els problemes que es poden derivar d’una blockchain. Però, què és exactament? Tal i com explica Agnese, es tracta “d’una xarxa descentralitzada, virtual, consensuada i privada que permet fer transferències d’informació codificada”.
Dit d’una altra manera, aquesta xarxa permet, entre d’altres coses, fer una transacció sense que l’entitat bancària faci d’intermediari. “Permet un intercanvi de manera més ràpida, més econòmica, segura i privada”, puntualitza Agnese.
El tercer expert va ser Ángel López, professor del Departament d’Economia Aplicada de la UAB. Amb la seva ponència “Ethereum, smart contracts, ICO”, va explicar com afegir valor mitjançant les blockchain. És a dir, com anar més enllà de les criptomonedes.
La quarta i darrera ponent va ser la directora de Digital Challenge a Banc Sabadell, Montse Guardia, que va explicar com l’entitat bancària treballa i analitza l’adaptació a aquests canvis. Un context que veuen com un desafiament però, també, com una oportunitat.