23/09/2014

Toni Cassany, als nous graduats en Educació Infantil: «Un bon professor és aquell que sap moure's entre els alumnes»

Toni Cassany, professor del Col·legi Bell-lloc del Pla, pintor i assessor de les editorials Barcanova i Anaya, va ser l'encarregat d'apadrinar la graduació del primer grup d'Educació Infantil el 19 de juny passat a l'Aula Magna del Campus Barcelona.

Es tracta de la primera de les dues graduacions del Grau en Educació Infantil.

El degà de la Facultat d’Educació, el Dr. Enric Vidal, va donar la benvinguda als assistents i va recordar el moment en què els alumnes, ara ja “mestres disposats a participar en aquesta professió que demana grans nivells de compromís, innovació i creativitat”, havien arribat a la Universitat.

Seguidament va donar la paraula al Dr. Jaume Camps, vicedegà de la Facultat, que va recordar als nous graduats que “el mestre ha de creure en les persones, ha de creure que tots els nens tenen un do”, i que “l’educació no és només una tècnica; també és un art”.

En el seu torn de paraula, el padrí de la promoció, el professor Toni Cassany, va recordar els seus primers anys com a mestre i va donar alguns consells als alumnes que ara s’enfronten al món professional. Així, va afirmar que “un bon professor no és aquell que només domina la matèria sinó aquell que sap moure’s entre els alumnes”.

Cassany va enumerar quatre condicions per arribar a ser un bon mestre: estar ben format, ja que “ningú no pot donar el que no té”; entusiasmar-se amb la feina: “un mestre ha de viure la seva professió amb empenta”; conèixer i estimar els alumnes: “els nostres alumnes són criatures úniques i no tots els mestres saben fer que se sentin únics”, i, per últim, ser optimistes, i ser optimistes “vol dir ser exigents amb els alumnes i també amb els pares”.

Després de l’entrega de diplomes va ser el torn de quatre alumnes de la promoció, que van recordar el seu pas per la Universitat i les principals fites d’aquests quatre anys i els records que s’emportaven dels companys.

Finalment, el degà de la Facultat va tancar l’acte amb un breu discurs de cloenda. Vidal es va dirigir als alumnes i els va recordar el següent: “El futur del nostre país necessita mestres innovadors, emprenedors, que no es preguntin què és el que el sistema educatiu pot fer per a mi, sinó què puc fer jo per al sistema educatiu”, i els va instar a ser “mestres professionals de l’esperança”.

L’acte va acabar amb el tradicional cant del Gaudeamus igitur.