15/02/2019

Tres doctorandes del Bioengineering Institute of Technology participen en el Biomed PhD Day

Aquest congrés, organitzat per i per a investigadors que preparen el doctorat, té com a objectiu fomentar l’intercanvi d’idees i resultats de les recerques que s’han fet en l’àmbit de la biomedicina i la bioenginyeria.

El 18 de gener, Èlia Bosch, Bàrbara Giordano i Leire Díez, totes tres doctorandes del Bioengineering Institute of Technology de UIC Barcelona, van participar en la tercera edició del Biomed PhD Day. La Jornada, celebrada a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona, va acollir conferències amb ponents de referència en el sector Bio-Med i tallers participatius. A més a més, un any més, la iniciativa va oferir als participants l’oportunitat de presentar els seus treballs en forma de pòster o de presentació oral. 
 
Èlia Bosch, Bàrbara Giordano i Leire Díez, investigadores del Bioengineering Institute of Technology de UIC Barcelona que actualment preparen el doctorat, van ser seleccionades per presentar els seus treballs en la Jornada. 
 
Amb el títol “Engineering blood vessel like structures for tissue engineering”, Èlia Bosch va exposar els resultats preliminars sobre el desenvolupament de vasos sanguinis in vitro mitjançant una nova metodologia desenvolupada en el grup, que permet l’elaboració d’aquestes estructures de manera instantània. “Aquest ha estat el primer congrés en el qual he participat i l’experiència m’ha servit per a agafar soltesa i aprendre noves aplicacions dels biomaterials en altres àrees”, assegura Bosch. 
 
Leire Díez, amb el seu pòster, “Development of collagen membranes to enhance guided bone regeneration”, va exposar la forma en la qual es desenvolupen membranes que tinguin la capacitat d’afavorir la regeneració òssia mitjançant la modulació de la resposta inflamatòria. “Ha estat molt interessant poder relacionar-me amb doctorands d’altres grups de recerca en bioenginyeria i en altres temes relacionats amb la biomedicina. He pogut adquirir una visió més àmplia del que s’està fent actualment en aquests àmbits”, confessa l’alumna. 
 
Per part seva, Bàrbara Giordano va presentar el treball “Therapeutic bioactive microcarriers for bone tissue engineering in Dentistry”, els resultats preliminars en el desenvolupament d’un biomaterial de regeneració òssia dins del camp de l’odontologia. En paraules de Giordano, “participar en aquesta jornada ha estat una bona oportunitat per exposar per primera vegada en un congrés el nostre projecte i conèixer els temes de recerca d’altres doctorands”.