- Més vistos
- Darrera visualització
UIC Barcelona, cada dia més sostenible
Gràcies a l’impuls de la Direcció de Sostenibilitat, capitanejat per la professora Sílvia Albareda, la Universitat Internacional de Catalunya, en els darrers tres anys, ha tingut una millora considerable, quant a la possibilitat de fer un món més sostenible.
Entre altres coses, per exemple, el consum elèctric i de gas a la nostra universitat es va reduir quasi un 9 % entre 2014 i 2016, en el conjunt dels dos campus. De fet, el consum elèctric anual dels edificis Alfa i Beta es va reduir un 30 % entre 2013 i 2016, amb un descens especialment notable entre 2014 i 2015.
Aquesta reducció s’atribueix a la implantació de mesures d’eficiència energètica, sobretot elèctrica, a partir d’una millora dels punts de llum i de la millora d’hàbits, aconseguida gràcies a una campanya per fomentar l’ús responsable de l’energia, que tenia per lema “Tres petits clics, un gran estalvi”, adreçada al PAS i PDI de la Universitat.
També als edificis Gamma i Delta, tot i que encara no s’hi havien implantat les mesures d’eficiència energètica, va baixar el consum un 23 % des de 2013. Aquest fet s’atribueix a una millora dels hàbits.
En altres qüestions, com ara en l’elaboració de materials impresos, la revista +1. Sumant històries s’imprimeix en paper fabricat amb cel·lulosa procedent de boscos amb certificat de gestió sostenible FSC. Les tintes que s’hi fan servir són ecològiques. Igualment, el paper dels fullets publicitaris dels graus i dels postgraus està fet amb paper verge fabricat amb cel·lulosa procedent de boscos amb certificat de gestió sostenible i les tintes també són ecològiques. Des del març del 2017 els fullets també porten imprès el certificat de paper fabricat amb cel·lulosa procedent de boscos amb gestió FSC.
Una altra fita interessant és el fet que el volum de la fracció de rebuig dels edificis Gamma i Delta es va reduir més del 50 % l’any 2016. Això s’atribueix a una millora de la tria de residus, encara que el volum total de residus no ha disminuït gaire des de 2014.