30/05/2017

UIC Barcelona i la Fundació Legálitas s’uneixen amb l’objectiu de reduir el nombre de cibervíctimes

El rector de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona), el Dr. Xavier Gil, i el director general de la Fundació Legálitas, Juan Pardo, han signat un conveni marc de col·laboració entre totes dues institucions amb l’objectiu de caminar juntes en l’àmbit de la recerca, la reacció i l’assistència, la conscienciació i la formació en matèria de ciberseguretat i protegir les víctimes més vulnerables.

Entre les línies de col·laboració que es persegueixen amb el conveni destaquen les sinergies entre totes dues institucions en el marc de les activitats de l’Observatori Jurídic de Legálitas, així com en projectes de recerca que impulsa l’equip d’experts en ciberdelinqüència de UIC Barcelona. També, la col·laboració entre totes dues per a la millora i la consolidació d’un sistema d’atenció per a les cibervíctimes que estigui dotat d’especialistes, tant juristes com psicòlegs i criminòlegs, formats en ciberdelinqüència i ciberseguretat. 

Un altre dels punts clau és el treball conjunt per a la conscienciació i la sensibilització en matèria de cibervictimització mitjançant campanyes publicitàries i jornades de difusió. I, per acabar, destaca també la col·laboració en l’àmbit de la formació, en el marc del nou Màster en Ciberdelinqüència de UIC Barcelona que arrenca el setembre i que està despertant una gran demanda. Legálitas participarà en el programa amb la intervenció d’experts en masterclass així com oferint pràctiques als alumnes del Màster. 

Juan Pardo Calvo, director general de la Fundació Legálitas, afirma que “per la Fundació Legálitas, el suport a col·lectius més desfavorits i, en particular, als menors, amb relació a l’ús responsable que han de fer de les noves tecnologies, és un dels objectius clau, per això, és molt important la firma d’aquest tipus d’acords amb entitats, com UIC Barcelona, que destaquen per tenir especial sensibilitat en la cibervictimització. Aquesta aliança serà també clau per a la difusió de Legálitas LAB, un laboratori que promou els projectes d’innovació que permetin acostar el dret a la ciutat i la millora de l’exercici de la professió jurídica i dona suport a aquests projectes”. 

Per part seva, José Ramón Agustina, director del Màster en Ciberdelinqüència, insisteix que “en els últims anys els riscos en cibervictimització s’han multiplicat en l’àmbit individual, comunitari i empresarial. L’increment de les xifres exigeix una millora en la formació de tots els professionals que interactuen amb les diferents amenaces i ciberdelictes. El màster vol donar resposta a aquesta necessitat, ja que no hi ha programes que ofereixin una formació integral i no només tècnica”. 

El nou Màster en Ciberdelinqüència de UIC Barcelona començarà el setembre i tindrà una durada d’un any, amb modalitat semipresencial. Es tracta d’un programa de postgrau pioner a l’Estat espanyol i Llatinoamèrica que té com a base una triple perspectiva d’anàlisi: jurídica, criminològica i processal. Més informació