26/09/2024

UIC Barcelona School of Architecture i House Habitat s’alien per impulsar la recerca en el desenvolupament d’habitatges sostenibles, eficients i saludables

El conveni estableix la cooperació de totes dues entitats en el desenvolupament i la realització de programes i projectes de recerca científica en arquitectura bioclimàtica.

L’arquitectura saludable i la bioconstrucció es basen en la utilització de materials ecològics i d’origen natural, i ofereixen als usuaris d’aquests espais una bona qualitat de l’aire interior i, per tant, una millor qualitat de vida.

UIC Barcelona School of Architecture i l’empresa de construcció d’habitatges sostenibles House Habitat ubicada a Abrera han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de fomentar la recerca, la innovació i el desenvolupament en l’àmbit de la construcció d’edificacions sostenibles, eficients i saludables.

Aquest conveni té com a finalitat establir un marc de cooperació per desenvolupar projectes conjunts de recerca científica i tècnica en àrees com l’arquitectura bioclimàtica i l’eficiència energètica. La col·laboració també inclou el desenvolupament d’activitats acadèmiques, com ara cursos de postgrau, seminaris i pràctiques externes per a estudiants de UIC Barcelona, així com la realització conjunta d’estudis i publicacions en temes d’interès comú.

Una aliança estratègica per a la innovació en la construcció sostenible.

“Aquest conveni reforça el nostre compromís amb la recerca en arquitectura sostenible. Així mateix, ofereix l’oportunitat als estudiants de UIC Barcelona de participar en projectes reals que els permetran aplicar els seus coneixements en sostenibilitat i eficiència energètica”, comenta Víctor Echarri, director de UIC Barcelona School of Architecture.

D’altra banda, Jordi Roviras, professor de UIC Barcelona School of Architecture i expert en construccions sostenibles i saludables i investigador implicat en la signatura del conveni, manifesta com, actualment, “és necessari combinar els principis de sostenibilitat i eficiència energètica amb la bioconstrucció i l’arquitectura saludable, per crear espais que realment millorin la qualitat de vida de les persones”.

Per la seva banda, House Habitat, a través del seu CEO Pere Linares, comenta: “És un orgull personal i de la nostra empresa col·laborar amb UIC Barcelona. Realitzarem un traspàs de la nostra experiència i coneixement de més de 20 anys en la construcció sostenible i ecològica (bioconstrucció), perquè els futurs professionals surtin més ben formats i sensibilitzats sobre la importància de construir amb visió de futur i en clau SAVE THE PLANET, a més de mostrar que la bioconstrucció no està renyida amb dissenys espectaculars dels seus projectes”.

Totes dues entitats compartiran recursos i coneixements per a l’estudi i anàlisi de dades de consum energètic, sostenibilitat constructiva i econòmica de les edificacions, amb la finalitat de millorar els estàndards de construcció d’habitatges saludables i eficients.

La construcció d’habitatges sota l’estàndard Passivhaus se centra en l’eficiència energètica i el confort tèrmic. Aquestes cases estan dissenyades per reduir el consum d’energia fins a un 90 % en comparació amb habitatges tradicionals. Aquest estàndard contribueix a una petjada ambiental més petita i a la millora del benestar dels habitants.

Amb aquest acord, UIC Barcelona i House Habitat reforcen el seu compromís amb la sostenibilitat i el benestar de les persones, així com l’impuls de la innovació i l’excel·lència en la recerca. Ambdues entitats col·laboraran estretament per promoure avenços en la construcció d’habitatges que respectin el medi ambient i millorin la qualitat de vida dels seus habitants.