15/11/2018

UIC Barcelona School of Architecture rep la visita de 185 estudiants d’Arquitectura de l’Uruguai

El grup d’alumnes va assistir a l’Aula Magna a la jornada “Arquitectura, ciutat i territori. Desafiaments del segle XXI”.

Dilluns passat, 12 de novembre, UIC Barcelona School of Architecture rebre la visita de 185 estudiants d’Arquitectura de la Universitat de la República de l’Uruguai. Amb motiu de la visita, l’escola va organitzar la jornada de conferències “Arquitectura, ciutat i territori. Desafiaments del segle XXI”, a la qual van participar professors de l’escola i el director de Barcelona Regional, Josep Bohigas.

La sessió va començar amb la benvinguda institucional del director de UIC Barcelona School of Architecture, Josep Lluís i Ginovart, que en el seu discurs va ressaltar la importància de poder establir diàleg cultural amb escoles d’arquitectura de Llatinoamèrica. “Esperem que la jornada d’avui serveixi per obrir la porta de connexió entre les nostres universitats i valorem la possibilitat de col·laboració conjunta per construir ponts a l’hora de fer postgraus i mobilitat de professors i estudiants”, va afirmar el director de l’escola. Després d’ell, hi van intervenir Jimena Abraham i Serrana Robledo, professores de la Universitat de la República encarregades d’acompanyar els estudiants en la gira mundial que estan fent amb motiu del seu últim any de carrera a l’Uruguai.

El professor de UIC Barcelona Miquel Lacasta va oferir la primera ponència, titulada “La qüestió de l’habitatge col·lectiu a l’Europa contemporània”. En la seva intervenció, va aprofundir en les innovacions tipològiques, la relació de l’habitatge col·lectiu amb les polítiques públiques i els aspectes rellevants de la indústria de la construcció posant com a exemple els treballs recents que ha fet a París a través del seu estudi d’arquitectura Archikubik.

A continuació, va intervenir-hi el director de Barcelona Regional, l’arquitecte Josep Bohigas. Va oferir una conferència titulada “Barcelona: de la reconstrucció a la Reconquesta”, en la qual va dur a terme un repàs per l’evolució urbanística de la capital catalana des de la celebració dels Jocs Olímpics de 1992.

Després d’un breu descans al migdia, va ser el torn del professor Affonso Orciuoli, que va centrar la seva presentació en els últims avenços de fabricació digital que s’estan aplicant en l’àmbit de la construcció i el disseny arquitectònic.

La jornada de conferències la va tancar la professora Tania Magro Huertas per parlar del nou model d’arquitectura cooperativa i social, i va oferir exemples de cooperatives d’arquitectes existents a Espanya i de col·lectius professionals que lluiten per una nova manera d’entendre l’habitatge a les grans ciutats.

La jornada va acabar amb una visita dels estudiants uruguaians als tallers de fabricació digital de UIC Barcelona School of Architecture i amb una foto de família a l’Aula Magna.