- Més vistos
- Darrera visualització
Un alumni de Dret defensa una tesi sobre la interpel·lació a l’anomenat hereu en dret civil català
Arturo Pérez, notari i nou doctor en Dret, va presentar el seu treball titulat “La interpelación al llamado-heredero en derecho civil catalán y su repudiación en caso de silencio”a UIC Barcelona
Arturo Pérez, alumni de Dret de UIC Barcelona, va presentar el 18 de setembre a la Universitat la seva tesi doctoral titulada “La interpelación al llamado-heredero en derecho civil catalán y su repudiación en caso de silencio”. En la tesi, el notari es pregunta per què el dret català, en el cas particular de la interpel·lació a l’anomenat hereu regulat en l’article 461-12 del Codi civil de Catalunya, ha establert una conseqüència diferent de la resta dels drets civils d’Espanya.
La recerca d’Arturo Pérez parteix de la possibilitat que recullen tots els ordenaments que els interessats en la successió hereditària poden sol·licitar al notari que requereixi a l’anomenat que li manifesti si accepta o repudia l’herència. “Partint del dret històric català i de l’evolució dels altres drets civils europeus, el dret català ha estat l’únic europeu —juntament amb el dret civil italià— que recull amb puresa els principis del dret romà justinianeu, això és, que, si no contesta, s’entén que la repudia”, conclou el jurista.
El nou doctor en Dret, Arturo Pérez, va ser alumne de la Facultat de Dret de les promocions 1998-2002 i amb la seva tesi, dirigida pel Dr. Salvador Durany, posa fi a tres anys de recerca dins del programa de doctorat en Economia i Dret de UIC Barcelona.
El tribunal de la defensa de la tesi va estar compost per la Dra. M. del Carmen Gete-Alonso y Calera, de la Universitat Autònoma de Barcelona; el Dr. Ángel Serrano de Nicolás, notari i professor de la Universitat Pompeu Fabra, i el Dr. Albert Lamarca Marquès, de la Universitat Pompeu Fabra.