23/09/2014

Un congrés de la UIC traslladarà a la societat polítiques familiars sostenibles

L'Institut d'Estudis Superiors de la Família (IESF) organitza el II Congrés Internacional Família i Societat els dies 24 i 25 de setembre amb motiu del XX aniversari de l'Any Internacional de la Família. Mesures per a la cura de la gent gran i de persones malaltes o discapacitades, la promoció de la flexibilitat horària en els entorns laborals o l'accés a uns serveis públics més compatibles amb els horaris de feina seran alguns dels temes que es tractaran en les diferents ponències del congrés.

Amb motiu del XX aniversari de l’Any Internacional de la Família, promulgat per l’ONU, l’Institut d’Estudis Superiors de la Família (IESF) de la UIC ha organitzat el II Congrés Internacional Família i Societat: Família i Desenvolupament Sostenible, que tindrà lloc els propers dies 24 i 25 de setembre 2014 al Campus Barcelona. El congrés rep el patrocini de la Càtedra IsFamily Santander, constituïda amb el suport de la División Global Santander Universidades, de Banco Santander, i amb el de la Fundació Joaquim Molins Figueras.

La família serà present transversalment en els diferents eixos temàtics del congrés: economia, salut, educació i polítiques familiars. Els experts tractaran qüestions polítiques i empresarials que el 2005 va acordar la Comissió Europea per tal d’accelerar els objectius de la Conferència Internacional de Pequín: el desenvolupament de les mesures necessàries per a la cura de la gent gran i de persones malaltes o discapacitades, la promoció de la flexibilitat horària en els entorns laborals en funció de les necessitats familiars, i l’accés a uns serveis públics més compatibles amb els horaris de feina.

Tal com ha manifestat la directora de l’Institut d’Estudis Superiors de la Família (IESF), la Dra. Montserrat Gas, “en el context actual de pobresa és urgent reobrir el debat; cal veure quins aspectes hem de reajustar d’aquesta programàtica ‘carta als reis’, quines coses són factibles i quines no ho són i, sobretot, plantejar-se que cal preservar la família d’una manera prioritària, per sobre d’empreses, estats i altres institucions”.

Entre els ponents destaquen acadèmics com James Arthur, catedràtic d’Educació i degà de la Facultat d’Educació de la Universitat de Birmingham (Regne Unit), Andrea Maccarini, professor de Sociologia a la Universitat de Pàdua (Itàlia), Bradford Wilcox, director del National Marriage Project i professor associat de la Universitat de Virgínia (USA), Stefano Zamagni, professor de la Universitat de Bolonya (Itàlia), i agents socials, com Stuart Duffin, director de polítiques i programes de One Family (Irlanda).

De moment, al congrés, s’hi podran escoltar unes vuitanta comunicacions de participants de trenta-tres països, entre els quals destaquen Sud-àfrica, Turquia, Canadà, Xina, França, Portugal, Austràlia, Guatemala, Romania i Macedònia.